DRAMA SRPSKIH TURISTA: Preselo im novogodišnje putovanje za Beč!

Beogradskim turistima koji su želeli da dočekaju Novu godinu u Beču presela je ova novogodišnja odluka. Rutinska kontrola pasoša pretvorila se u mukotrpno celonoćno čekanje na granici, kada su u prtljažnjiku njihovog autobusa pronađena dva migranta.

– Oko 1.10 naša grupa je stigla na prelaz Kelebija. Izašli smo iz autobusa zbog redovne pasoške kontrole, ali nam mađarski carinici nisu dali da se vratimo u njega. Sat vremena kasnije saznali smo da su u gepeku našeg vozila pronađena dva migranta – priča jedna razočarana putnica.

Kako kaže, i vozači i putnici bili su podjednako iznenađeni.

– Policija je privela i vozače i migrante, a onda se čekao sudski tumač. Migranti su najpre tvrdili da su se u prtljažnik uvukli u prostoru između granica, ali su na kraju priznali da su ušli na pumpi, oko kilometar od granice, gde smo pravili pauzu. Ipak, po izlasku iz Novog Sada autobus je stao na minut. Čuli smo da je nešto lupilo, no vozači su tvrdili da su nameštali ventile jer je u vozilu bilo pretoplo. Sasvim je moguće da su se muškarci sakrili tada – tvrdi ona i dodaje da im je tokom cele te peripetije na granici samo jednom dozvoljeno da odu do toaleta, dok kupovina hrane ili vode nisu dolazili u obzir.

Kako mađarski carinici nisu dopustili premeštaj putnika u drugi autobus, ozlojeđeni Srbi su granicu prešli tek sutradan u 11.35, kada su pušteni njihovi vozači. U Beč su stigli tek predveče, ispcrpljeni i ljuti.

TPKNEWS/SD

 

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker