RADIKALIZACIJA PROTESTA POLJOPRIVREDNIKA: Od sutra blokade na više lokacija u Braničevskom okrugu

Poljoprivrednici protestuju osmi dan zaredom. Poljoprivrednici iz Braničevskog okruga ponovo su danas blokirali Đerdapsku magistralu.

Protest kod kafane “Kum”

Poljoprivrednici iz Braničevskog okruga ponovo su danas blokirali Đerdapsku magistralu u Bratincu kod kafane “Kum” od 11:30 do 17 časova bez pauza i propuštanja automobila, a policija je preusmeravala saobraćaj na alternativne puteve.

Organizatori kažu da se ovoga puta neće povući do ispunjenja potpisanog sporazuma u maju, jer je dogovor da plavi dizel plaćaju bez akcize koja je u međuvremenu povećana i iznosi 64.7 dinara, a ne 50. Kako nezvanično saznajemo, od sutra radikalizacija protesta. Poljoprivrednici iz Braničevskog okruga će postaviti blokade na više lokacija?!

Takođe, zahtevaju i pisanu potvrdu da će subvencije za sledeću godinu iznositi 300 evra po hektaru za svu obradivih površinu, jer u usvojenom Zakonu o budžetu za 2024. godinu to nije precizno definisano.

Organizatori protesta čekaju da se premijerka Ana Brnabić pojavi u Klubu poljoprivrednika u Kisaču u 18 časova, ali su za to male šanse, kako oni kažu.

Očekuju da im premijerka i njeni saradnici na tom sastanku na samom početku tačno predoče usmeni i pismeni plan implementacije uređenja tržišta, kao i da im se ispuni zahtev da će dizel moći da kupuju na svim pumpama bez akciza sa PDV-om.

Ukoliko se ne ispune ovi osnovni uslovi, protesti će se nastaviti i još više radikalizovati.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker