USVOJEN NOVI STATUT OPŠTINE PETROVAC NA MLAVI: Kadrovska rešenja izazvala veliku polemiku na skupštini

Petrovačka skupština usvojila je još jedan rebalans budžeta, kojim su prepakovana sredstva po pozicijama, novi statut opštine i izveštaje o radu javnih ustanova i preduzeća.

Predsednik skupštine opštine Petrovac na Mlavi Milanče Aćimović/Foto: Screenshot

Drugim rebalansom iz budžeta opštine Petrovac na Mlavi opredeljeno je 5 miliona dinara za OŠ Miroslav Bukumirović Bukum u Šetonju za rekonstrukciju dela instalacije područnom odeljenju u Ždrelu i izgradnju sanitarnog čvora u područnom odeljenju Ćovdinu.

U matičnoj školi u Šetonju biće rađen krov, a finansiraće ga lokalna samouprava sa 13 miliona dinara i ministarstvo za nedovoljno razvijena područja sa 7 miliona dinara. Rebalansom su smanjene pozicije za drumski saobraćaj na 5 miliona i za uličnu rasvetu na 5,1 milion dinara.

Na dnevmo redu bili su izveštaji o radu javnih ustanova i preduzeća, dok kadrovska rešenja izazvala su dosta polemike na skupštini, pre svega oko Upravnog odbora Doma zdralja Petrovac na Mlavi zbog međusobnom obračuna SNS klanova u Petrovcu na Mlavi na čijem su čelu s jedne strane predsednik opštine Duško Nedinić i njegov dugogodišnji savetnik advokat Uroš Cvetojević, dok se sa druge strane se nalaze Nedinićev zamenik Ristić i pomoćnik Boris Gvozdić.

Lokalna samouprava je uložila sredstva u rekonstrukciju ambulanti u Šetonju i Ranovcu, ali već tri godine nema lekara konkursi su rapisivani, ali se niko nije javljao.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker