STARI I NOVI IZLAGAČI: Opština Žagubica na Sajmu „Etno hrane i pića“ u Beogradu

Opština Žagubica i ove godine predstavila svoje proizvode na Međunarodnom sajmu „Etno hrane i pića“, u Beogradu.

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način – nacionalni specijaliteti, proizvodi karakteristični za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina, predstavljeni su i ove godine, u okviru Međunarodnog sajma „Etno hrane i pića“, od 23. do 26.novembra u Beogradu.

Na manifestaciji koja afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude – proizvode sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje, predstavila se i ove godine Opština Žagubica, sa starim, ali i novim izlagačima koji su svoje, uglavnom organske proizvode, izložili u okviru štanda regionalne privredne komore Požarevac.

„Svake godine Opština Žagubica ima svoje predstavnike na sajmu, koji izlažu svoje proizvode. Ove godine imamo i dva nova izlagača koji su opravdali naša očekivanja, jer imaju dobar brend i predstavljaju Homolje na pravi način. Proizvodi koji su na štandu postavljeni, a koje opština Žagubica sdušno podržava, većina su organskog porekla, bez hemije i većina predstavlja srce i lepotu Homolja. Inače, naš štand je u okviru Privredne komore Požarevac, i ovom prilikom bih se njima zahvalio na trudu i prostoru koji su izdvojili za nas. Ovom prilikom pozivam i ostale proizvođače iz naše opštine da nam se pridruže ubuduće, i da najbolji način predstavimo naše Homolje“, rekao je Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica

Cilj ovog događaja je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda, a svečanost dodele priznanja najboljima održana je u utorak, 26. novembra.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker