RODITELJI PITAJU: “Galina, zbog čega ste dozvolili da Dramski studio prestane sa radom?”

Roditelji dece koja su pohađala časove glume u Centru za kulturu obratili su se pismenim putem Galini Perić, direktorki Centra za kulturu Požarevac, zahtevajući da Slobodan Stepić, glumac koji je više od 10 godina na čelu Dramskog studija, nastavi svoj rad sa decom.

Foto: M.V.

Međutim, direktorka Perić ni nakon nedelju dana ne odgovara na dopis koji su joj roditelji dostavili u ponedeljak, 27. februara. Cilj im je bio da zajedno reše sve probleme oko dramskog studija, prvenstveno u interesu dece-polaznika.

Deca više od dva meseca nemaju časove glume, jer Dramski studio ne funkcioniše. Njihovi roditelji, obratili su se pismenim putem direktorki Centra za kulturu, Galini Perić i zatražili sastanak na kome je trebalo, između ostalog, da saznaju razloge prestanka rada Dramskog studija, koji već 10 godina vodi glumac Slobodan Stepić. Međutim, direktorka Centra za kulturu se nije oglasila.

Našoj redakciji obratio se Zlatko Trailović, jedan od roditelja deteta koje je u Dramskom studiju od 2018. godine, a uz saglasnost ostalih roditelja dece dramskog studija. Roditelji su zahtevali od direktorke da održi sastanak ili im pismenim putem obrazloži zbog čega dramski studio ne funkcioniše i zašto o tome nisu obavešteni.

– Očigledno je da postoji lična netrpeljivost direktorke prema rukovodiocu dramskog studija, ali to ne sme biti razlog da deca, Centar za kulturu i Grad zbog toga ispašta. S obzirom da već dva meseca direktorka nije u stanju da reši problem, mi vam se obraćamo u nadi da će i šira javnost zahtevati da se sazna zbog čega ustanova koju finansira Grad ne radi svoj posao kako treba, a za to dobija sredstva – kaže Trailović.

Zlatko Trailović navodi da što se tiče rukovodioca Slobodana Stepića, svi roditelji se mogu složiti da je prema roditeljima uvek bio transparentan, iskren i dobronameran.

– Deca su volela da rade sa njim, iako je nekad bilo i vrlo naporno, ali u njemu su videli nekog uz koga se osećaju sigurno, slobodno i da je on neko ko ih je uvek držao na okupu i gledao da se pored rada mnogo druže i zabavljaju. Inače, budžet dramskog studia je kao i svake godine isti (1,2 miliona dinara) tako da nema smetnji da Slobodan Stepić radi kao i svih prethodnih godina kako je radio i da sa decom radi na stvaranju novih predstava – , zaključuje Trailović.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker