Ana Brnabić otvorila rekonstruisanu Ramsku tvrđavu (FOTO)

U Ramu kod Velikog Gradišta predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, otvorila je rekonstruisanu Ramsku tvrđavu iz 15. veka.

Ana Brnabić govori na otvaranju tvrđave (iza nje turski ambasador, Dragan Milić i ministar Ljajić)/Foto: M.V.

Otvaranju su prisustvovali i poptredsednik Vlade, ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić, ambasador Republike Turske Tandžu Bilgič, predstavnici turske agencije Tika i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

„U Braničevskom okrugu imamo veliku šansu za razvoj turizma zahvaljujući lokalitetima kao što su Ramska i Golubačka tvrđava, Viminacijum, ergela „Ljubičevo“, koje spajaju tri opštine i koje predstavljju kvalitetnu turističku ponudu u ovom našem kraju Srbije“, rekao je Milić. On se zahvalio Republici Turskoj i njenoj agenciji Tika, koja je donirala 1,3 miliona evra, dok je ukupna obnova koštala dva miliona evra. Takođe, zahvalio se i Vladi Srbije, za koju je rekao da je saradnja sa njom bolja nego ikada.

Turski ambasador istakao je kako Srbija i Turska imaju odličnu ekonomsku i kulturnu saradnju i da će ubuduće još više da je unaprede.

Ministar Rasim Ljajić napomenuo je da sada imamo dva bisera na Dunavu – Ramsku i Golubačku tvrđavu i da će, zahvljujući razvoju turizma, biti sprečeno iseljavanje mladih i da će se povećati privlačenje investitora.

Premijerka Brnabić istakla je kako je Veliko Gradište mala opština velikog srca i ogromnog potencijala. „Za samo 12 meseci otvorili smo dve obnovljene tvrđave – Golubačku i Ramsku tvrđavu. Podunavlje biser koji Evropa tek treba da otkrije i u koje ćemo ubuduće ulagati još više“, kazala je Brnabić. Ona je najavila i gradnju brze saobraćajnice, od auto-puta Beograd-Niš do Golupca, što će još više unaprediti razvoj turizma u Istočnoj Srbiji.

JEZERO

Premijerka je obišla i Srebrno jezero, na kome treba da se obavi veliki projekat njegovog čišćenja. Predsednik opštine, Dragan Milić, istakao je da će za njegovu realizaciju biti neophodna pomoć države i fondova Evropske unije.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker