Održan 42. Kup Đerdapa u Donjem Milanovcu (FOTO)

Kao i svake godine strastveni jedriličari željno su iščekivali regatu koja sama po sebi obećava dobro druženje i sjajno jedrenje.

Foto: Evin Eva Pešić

Regata se tradicionalno organizuje na teritoriji nacionalnog parka Đerdap, sa glavnim dešavanjem u Donjem Milanovcu.

Kup Đerdapa kao i svake godine organizuje najstariji jedrličarski klub AJK Beograd koji sa svojom ekipom, na čelu sa Miroslavom Petkovićem imaju za cilj – popularizaciju sportskog jedrenja, stvaranja novih i usavršavanje postojećih jedriličara.

Foto: Evin Eva Pešić

Regata je trajala tri dana. Prvog i poslednjeg nije bilo uslova za trku. Drugog dana je duvala blaga košava koja je ujedinila 80 takmičara da uživaju u jedinstvenosti ovog zaista sjajnog vodenog sporta.

Mali Optimisti su bili toliko neobični u svojim malim čamcima da su kod svih posmatrača izazivali simpatije.

Foto: Evin Eva Pešić

Neizostavno je i učestvovanje najstarijih jedriličara koji su ukazali čast da jedre sa najmlađima, poput Maje Borić, koja je jedina učestvovala i na 1. Đerdap Kup-u koji se održao pre 42. godine.

Veliki prijatelji ove manifestacije su Turistička organizacija Majdanpek, MZ Donji Milanovac koji svake godine nude pomoć u organizaciji.

Foto: Evin Eva Pešić

Dodelu medalja i pehara pobednicima i najboljima po klasama uručila je Tanja Prekrasnov, zamenik predsednika Jedriličarskog Saveza Srbije.

Pobednici po klasama su:

FIN – Srđan Volarević, AJK
Laser – Ivan Knezević, AJK
Laser veterani – Boris Miladinović, AJK
Laser Radial – Vuk Simić, AJK
Laser 4.7 – Kristina Boja, PALIĆ
Optimist – Stefan Yuill AJK

Foto: Evin Eva Pešić

Ova regata je ujedno i poslednja provera reprezentacije za predstojeće Balkansko prvenstvo u Turskoj koja se održava u septembru 2017.

TPKNEWS/Kurir

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close