MILIĆ VOLI SPORT: Veliko Gradište brine o svojim klubovima!

U opštini Veliko Gradište 09. januara potpisani su ugovori sa sportskim udruženjima o dodeli sredstava za 2018. godinu.

U svečanoj sali opštinskog zdanja u Velikom Gradištu, 09. januara potpisani su ugovori o dodeli novčanih sredstava za 2018. godinu, sportskim klubovima u opštini.

Zaključeno je 37 ugovora, među kojima i sa Sportskim savezom, Opštinskim fudbalskim savezom, Odbojkaškim klubom, Ženskim odbojkaškim klubom, Fudbalskim i Džudo klubom, a potpisao ih je lično predsednik opštine Velikog Gradišta, Dragan Milić.

– Komisija je uradila kategorizaciju prema novom pravilniku, usklađenom sa Ministarstvom sporta. Verujem da ćete novac trošiti javno i transparentno, u skladu sa preporukama Ministarstva, Zakonom i potpisanim ugovorima -, rekao je na potpisivanju direktor JU Sportski centar, Saša Branković. On je naglasio i da je preporuka revizije da se izbegnu gotovinska plaćanja i transakcije obavljaju virmanski te da je ove godine, kao i ranijih, podignuta ukupna kvota za finansiranje te su veći i iznosi za seoske sportske klubove i udruženja.

– Namera nam je da ulažemo u sport i podignemo broj registrovani klubova, sportsku infrastrukturu i da broj dece koja se bave sportom bude mnogo veći -, dodao je Branković.

Ove navode potvrdio je i predsednik opštine, Dragan Milić, rekavši da će se opština truditi pre svega da održi ono što ima, a to je da se što veći broj dece bavi sportom.

– Ponosim se izjavom “ni manjeg grada, ni više sporta“. Želim da stimulišemo postojeće klubove, ali i otvaranje novih -, rekao je Milić.

Milić je dodao da ga raduje činjenica da u selima, pored fudbalskih, kojima će se na jesen priključiti još nekoliko, postoji i nekoliko stonoteniserskih klubova za koje ima sve više zainteresovnih.

Takođe, zajednička ocena je da su postignuti rezultati na zavidnom nivou te da je zadatak opštine da takvi i ostanu, uz kontinuirano ulaganje u infrastrukturu. Veliko Gradište već ima Veslački centar, Košarkaški kamp Miloša Teodosića, Šahovski klub, a na Srebrnom jezeru u toku je izgradnja sportske hale koja bi trebalo da bude završena do sredine godine. S tim u vezi, u planu je i otvaranje odbojkaškog kampa dok su u toku pregovori sa “Seltom“ iz Viga za fudbalski klub budući da je opština ovom klubu ponudila zemljište za izgradnju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker