FIRMA U BLOKADI, RADNICI NA ULICI: Radnici „Poljoprivredne savetodavne i stručne službe“ Požarevac zbog oca Dijane Hrkalović stupili u štrajk

U Požarevcu 10.septemra, od 7 i 30 do 8 i 30. časova zaposleni u Poljoprivrednoj Savetodavnoj i Stručnoj Službi“ Požarevac D.O.O. su organizovali ranije najavljen štrajk upozorenja.  

U jednočasovnom štrajku upozorenja na kome su se okupili svi zaposleni, osim rukovodstva, izneti su zahtevi da pismene nepozive ostavke podnesu direktor Dane Hrkalović, predsednik skupštine Dragan Ignjatović i člnovi: Ljubiša Stoilković, Vesna Ljubisavljević i Dragana Urošević. Prema navodima iz zahteva Štrajkačkog odbora, razlozi za ovakav potez zaposlenih su višestruki jer postoji osnovana sumnja da je direktor Dane Hrkalović u više navrata zloupotrebio položaj kao odgovorno lice čime je naneo ogromnu štetu „PSSS Požarevac“ doo naročito potezima koje je sa skupštinom povlačio i izgubio poslove koje je PSSS Požarevac imala u Zaječarskom i Borskom okrugu, a takođe je izgubio i poslove sa firmom PKB koje je godinama držao PSSS Požarevac.

– Blokada računa firme I nečinjenje aktivnosti da se isti odblokiraju, kao I prethodno odbijanje direktora da se dogovori da u vise mesečnih rata isplati dug izvršnom poveriocu već svesno I namerno dovođenje firme u tešku finansijsku situaciju. Ne izjavljivanje žalbe I ne utuživanje po sudskim presudama I ispravkama sudskih presuda.

Nenamensko trošenje sredstavava i direktnog sukoba interesa direktora Daneta Hrkalovića za izbegavanje naplate potraživanja u visini preko 400.000 dinara prema Stočarskoj Zadruzi “DH stočar” čiji je on osnivač I gde je njegov sin Dejan Hrkalović direktor.

Sumnjive isplate izuzetno velikih iznosa po sudskim presudama za nadoknadu štete po otkazu ugovora o radu Danetu Hrkaloviću, koje mu je isplatio bivši direktor Nenad Vujčić, tri dana pre nego što je podneo ostavku I to u visini preko 2.000.000.dinara (isplaćeni topli obroci, regresi, prekovremeni sati) iako Zakon o radu decidno govori da je moguća isplata samo osnovne zarade.

Zbog prekoračenje ovlašćenja članova skupštine društva PSSS Požarevac D.O.O Požarevac u više navrata – piše u zahtevu Štrajkačkog odbora.

Prema rečima samih štrajkača, ovaj Štrajk su organizovali, slobodnom voljom, većina zaposlenih radi zaštite svojih radnih mesta. -Kap koja je prolila čašu I naterala na ovakve ekstremne mere je najava direktora da će ugasiti poslove koje radi laboratorija I donosi 50% prihoda firme, čime direktno ostaju bez posla svi zaposleni na poslovima u laboratoriji koji tu rade preko 20 godina – pričaju štrajkači.

Štrajkački odbor svoje zahteve u pisanom obliku dostavili su: direktoru društva, predsedniku Skupštine društva, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede, Osnivaču društva Vladi republike Srbije, gradonačelniku grada Požarevca I inspekciji rada.

Nakon završetka jednočasovnog štrajka-upozorenja, Štrajkački odbor je za naredni petak  18.09.2020. najavio novo okupljanje na kome će radikalizovati štrajk, odnosno ići u generalni štrajk, ako se zahtevi ne ispune.

DANE HRKALOVĆ

Direktor “PSSS” Požarevac D.O.O, Dane Hrkalović zbog kojeg je ova firma štrajkovala, pre povratka u PSSS radio je u svojoj firmi “DH stočar”. Šast meseci bio je I director JP ”Ljubičevo” gde je upamćen kao direktor kome su konji gladovali, a na osnovu izvršnih, sudskih presuda zaplenjeni svi pehari osvojeni na takmičenjima, umetničke slike, kancelarijski materijal I nameštaj velike vrednosti, koji potiče još iz obrenovićevskog doba. Jedno vreme je bio odbornik, a obavljao je I funkciju člana opštinskog veća I pomoćnika gradonačelnika zaduženog za poljoprivredu. Ipak, najpoznatiji je široj javnosti kao otac Dijane Hrkalović, državne sekretarke MUP-a Srbije, koja je pre izvesnog vremena smenjena sa te funkcije.

M. Veljković

Jedan komentar

  1. Вероватно су планирали да предузеће отерају у стечај, па да се распрода имовина, ако иста постоји.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker