SAMOUBISTVO ZATVORSKOG ČUVARA U ZABELI: Obesio se u dvorištu svoje devojke

N.N. (32), stražar u KPZ “Zabela”, obesio se u ranim jutarnjim satima u utorak ispred kuće svoje devojke, u selu Prugovo kod Požarevca.

Kako smo nezvanično saznali, on je pre samoubistva poslao sms poruku devojci da izađe ispred kuće, kako bi joj nešto rekao. Kad je ona to učinila, videla ga je obešenog kako visi o granu šljive, koja se nalazila u šljiviku ispred same kuće. Usled  prizora koji je videla,devojka sva u šoku počela je da vrišti I da doziva u pomoć, nezvanično saznajemo.

Usled njene vriske ukućani su izašli I ugledali onesvešćenu devojku I obešenog mladića. Odmah su  pozvali Hitnu pomoć, ali je za mladića već bilo kasno, dok su šokiranu devojku prevezli u bolnicu na ukazivanje pomoći.

Podatke o ovom događaju nismo mogli da saznamo, jer u KPZ Zabela nisu bili voljni da nam o tome išta kažu. Šta više, svim radnicima u zatvoru, pod pretnjom otkazom, zabranjeno je da bilo šta komentarišu o tome.

Ipak, jedan kolega nesrećnog mladića, moleći nas da mu ne spominjemo ime, rekao da je samoubica duže vreme bio depresivam I da je slabo komunicirao sa kolegama.

– Danima je bio odsutan. Povukao se u sebe I ni sa kim ništa nije pričao, niti se ikome javljao. On se jedno vreme zabavljao sa devojkom koja je radila u sudu, koju je upoznao dok je sprovodio osuđenike u požarevački sud, radi suđenja I saslušanja. Ona je bila veoma lepa I od njega mlađa sedam-osam godina. Navodno, zbog nje je ostavio ženu I dete, kako bi bio sa njom. U početku bio je veomav srećan zbog te nove veza, ali vidite kako se to završilo. Mislim, da se ubio zbog toga što ga je ostavila ili rešila da ga ostavi. To što se obesio ispred kuće, smatram da je na taj način želeo da je kazni – priča nam čuvar u Zabeli, moleći nas da mu ne pominjemo ime.

U Višem javnom tužilaštvu potvrdili su nam događaj, ali nisu nam rekli detalje o samom događaju, pošto je utvrđeno da se radi o klasičnom samoubistvu I da nije bilo nikakve sumnje da je na neki drugi način stradao. Zbog toga nisu naložili obdukciju, pa je telo predato porodici radi sahrane.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker