POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA: Za kamate 3,24 miliona dinara

Komisija grada Požarevca izradila je listu poljoprivrednika kojima će se subvencionisait kamate na kratkoročne kredite.

Na listi su 93 poljoprivrednika – 12 iz Požarevca i 81 iz okolnih seoskih naselja, kojima se plaćaju kamate u visini od 7.392 do 100.000 dinara. Ukupan iznos koji će se platiti iz gradskog budžeta na ime kamata u bankama iznosi 3,24 miliona dinara.

Žalbe na sačinjen predlog rang liste mogu se podnositi u roku od osam dana, na pisarnici Gradske uprave Požarevac ili putem preporučne pošte.

Javni poziv za subvencionisanje kamata, u ukupnom iznosu od četiri miliona dinara, objavljen je u junu ove godine, na osnovu Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Kratkoročni krediti odobravaju se na period od godinu dana, a podsticaj može biti  najviše do 12 odsto kamate u iznosu od 100.000 dinara. Korisnik kredita čija je kamata veća od navedene, sam snosi preostali iznos troškova.

Kamatu grad plaća za kredite podignute za nabavku repromaterijala, nabavku priplodnih grla, grla za tov, rojeva i matica pčela, za nabavku nove mehanizacije i opreme za preradu, čuvanje i plasman poljoprivrednih proizvoda.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker