VELIKO GRADIŠTE: Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju!

U toku februara počelo je uvođenje u vojnu evidenciju mladića koji ove godine postaju punoletni

Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju upućen je mladićima rođenim 2000. godine i starijih godišta, koji iz određenih razloga nisu uvedeni u vojnu evidenciju.

Pozivaju se sva lica muškog pola, državljani Republike Srbije, rođeni 2000. godine i starijih godišta sa teritorije opštine Veliko Gradište, koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju, da se jave u:

CENTAR MINISTARSTVA ODBRANE ZA LOKALNU SAMOUPRAVU VELIKO GRADIŠTE – Ulica Sarajevska br. 2,  radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Potrebno je na uvid poneti ličnu kartu, a ukoliko je lice ne poseduje uverenje o državljanstvu Republike Srbije ili izvod iz matične knjige rođenih. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do kraja februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Mladići koji žive u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu u zemlji boravka.

Oni koji se ne odazovu pozivu za upis u vojnu evidenciju podležu prekršajnoj odgovornosti po članu 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Ako vojni obveznici ne izvrše svoju zakonsku obavezu, a to je da budu uvedeni u vojnu evidenciju, teritorijalni organi Ministarstva odbrane ne mogu im izdavati potvrdu – uverenje o regulisanoj vojnoj obavezi, poput odobrenja boravka u inostranstvu ili otpusta iz državljanstva.

Za sve one koji to žele, posle evidentiranja, omogućeno je dobrovoljno služenje vojnog roka, a kasnije i napredovanje u profesionalnom sastavu Vojske Srbije. Time stiču brojne prednosti, među kojima je i zasnivanje stalnog radnog odnosa.

Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana u periodu od 16.01. do 28.02.2018. godine, u vremenu od 09.00 do 14.00 časova.

(Centar Ministarstva Odbrane VG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker