OTVOREN DEO KORIDORA 11: Vučić na otvaranje došao kamionom! (FOTO/VIDEO)

Premijer Aleksandar Vučić provozao se šleperom kroz tunel Šarani i novootvorenu deonicu na auto-putu Ljig – Preljina.

vucic-u-sleperu

Kako je lep ceo Takovski kraj – uživao je Vučić u pogledu iz šlepera pred tunelom Savinac. – Vidiš sine, pogledajte, zar vas ne podseća na Austriju, na sever Italije, na Tirol, kako je dobro urađeno.

Pošto ga je vozač šlepera pitao da li ima primedbe na vožnju, Vučić je rekao:

Da umem da “teram” šleper, vozio bih ja, pošto ne umem, super je – rekao je premijer. Vučić se setio čak i čuvenog hrasta:

Treba da vidimo da od onog hrasta uzmemo i da ga ugradimo u neku crkvicu u budućnosti, da narod bude zadovoljan – izneo je Vučić planove. – Valja se, sa patrijarhom da se dogovorimo.

Otvaranju je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.

ljug_1000x1000

Grupa dece u narodnim nošnjama protrčala je kroz crvenu vrpcu, otvorivši tako deonicu auto-puta na Koridoru 11 između Ljiga i Preljine!

Protokolom je bilo predviđeno da vrpcu preseče premijer Aleksandar Vučić, ali je on pozvao decu da to učine umesto njega.

deca_1000x1000

Vučić se zahvalio građanima koji su došli na otvaranje:

Hvala vam što ste došli da podelite ovu radost sa nama. Mi smo ovde izgradili 66 mostova, četiri velika tunela, uradili smo i korićenje reka. Kada budete prošli ovuda osećate se kao da ste u Austriji ili severnoj Italiji, osim što je ova zemlja lepša. Neću da krijem koliko mi ovo znači. Ovo sam najviše želeo u životu. Sva naša politika svodi se na to, izgraditi puteve, omogućiti komunikaciju, dovesti investitore. Ovo je važan dan za ceo region, ali i za celu Srbiju. Mi ujedinjujemo Srbiju, a nema većeg i uzvišenijeg zadatka, rekao je Vučić.

On je rekao da je zastrašujuća činjenica da se danas gradi najviše od Titovog vremena, jer u međuvremenu skoro ništa nije urađeno.

Izgradnjom puteva sprečavamo odlazak, omogućavamo ljudima iste uslove za život i u Beogradu, i u Lajkovcu, i Čačku. Ova zemlja može da stigne veoma daleko, toliko daleko da drugima postane uzor i cilj… Zato sam danas toliko srećan jer sam svestan koliko nam ovo sve znači, rekao je Vučić.

On je naglasio da će uskoro biti otvoreno još auto-puteva, za mesec dana je najavio otvaranje deonice Pirot – Dimitrovgrad, kao i jedan deo od desetak kilometara iza Niša “već za 10 dana”.

Pola vlade i hiljade građana na otvaranju auto-puta

zorana11_1000x1000

Premijer je rekao da će svaki evro koji uložimo u puteve našoj deci značiti bar 10 evra.

Vučić se na kraju još jednom zahvalio građanima koji su došli na otvaranje “jer pokazuju privrženost otadžbini” i naglasio da se “ljubavlju i radom može pobediti svaka mržnja”.

– Hvala vam svima, živeli Ljug, Milanovac, Čačak, živela naša Srbija, zaključio je Vučić.

Vučić i ministarka Zorana Mihajlović su se prethodno sastali sa ministrom ekonomije Azerbejdžana Sahinom Mustafajevim o saradnji dve zemlje na realizaciji infrastrukturnih projekata.

Auto-put Ljig – Preljina izgrađen je od 300 miliona dolara kredita koji je Srbija dobila od Azerbejdđana, a glavni izvođač bila je njihova kompanija Azvirt.

tan2016-11-7_14123715_1_1000x1000

“Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima u Srbiji i regionu. Ovaj projekat će biti važna referenca, jer je Azvirt tešku deonicu, kakva je Ljig-Preljina, uradio veoma kvalitetno i pored problema sa domaćim podizvodjačima”, rekao je Vučić, a prenosi Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Mihajlović je zahvalila azerbejdžanskom ministru na dobroj saradnji dve zemlje tokom izgradnje 40 kilometara auto-puta na Koridoru 11.

“Uspešna realizacija ovog projekta uverava nas da će i svi budući projekti koje budemo radili sa partnerima iz Azerbejdžana biti uradjeni jednako efikasno i kvalitetno”, rekla je Mihajlović.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker