IRONIJA SUDBINE: Gazda Jezda opljačkao štediše, a evo gde je sada! (VIDEO)

Jezdimir Vasiljević (67), poznatiji kao Gazda Jezda, bivši vlasnik Jugoskandika, koji je štediše u bivšoj Jugoslaviji ojadio za desetine miliona maraka, danas nema ni za cigarete.

Jezdimir Vasiljević, rođen je 1948. godine u selu Topolovnik (Veliko Gradište) u porodici zemljoradnika, bio je đak pešak, a sa 23 godine otišao je u svet sa pet dolara u džepu, gde je svašta radio – tražio dijamante, pilotirao, igrao šah, trgovao na berzi, lovio kengure…

Nekadašnjeg šefa čuvene imperije “Jugoskandik” i predsedničkog kandidata pomažu prijatelji, a naš izvor kaže da su ga videli u veoma zapuštenom stanju.

U njegovom rodnom Topolovniku kod Velikog Gradišta kažu da je posetio bliže rođake, ali da to više nije onaj stari Gazda Jezda.

Nekada moćnog vlasnika piramidalne štedionioce retko posećuju i deca iz tri braka.

Ni najstarija Jezdina ćerka nije s njim u kontaktu, kao ni dva sina, koji su negde u inostranstvu. A za treću Jezdinu suprugu iz Ekvadora, sa kojom ima ćerkicu nemamo nikakvih informacija.

Jezda se poslednji put pojavio u javnosti u oktobru 2013. u rijalitiju “Farma”. Čim je ušao u rijaliti, Vasiljevića je dočekala pevačica Zorica Marković i prvo ga pitala – kad će da joj „vrne“ 17.000 maraka koje je uložila još pre 20 godina u njegovu uspešno propalu piramidalnu štedionicu Jugoskandik.

Na to pitanje odgovor čeka još 80.000 štediša, kojima je Vasiljevićeva prevarantska imperija ostala dužna stotine miliona maraka.

Mnogi koju su naseli na Jezdinu „ekonomiju destrukcije“ prodavali su čak i stanove da bi profitirali, ali su na kraju ostali bez ičega. Proglašen je za najbiznismena 1992, a te godine bio je kandidat za predsednika Srbije. Osvojio je 61.729 glasova.

Danas Gazda Jezda živi u Čačku, u oronulom potkrovlju kod prijatelja. Otkriveno je da je napravio sajt na engleskom jeziku predstavljajući se kao Don Mandok i tvrdeći da je otkrio neiscrpni „suficit energije“, bez koje će, kako kaže, svet zasigurno propasti, Ako želite da postanete član kluba „Suficit energije“, te da zajedno sa Jezdom istražujete novi način dobijanja energije, morate da donirate jedan dolar ili jedan evro – na Don Mandokov žiro račun.

Gazda Jezdi su oduzete vile na Dedinju i sva imovina. Vasiljević je usled zastarelosti, u jesen 2013, slobođen optužbi za pljačku 18.000 štediša.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker