ODE DUKI NA LEČENJE: Mali Dušan krenuo za Španiju helikopterom iz Svilajnca (VIDEO)

Dušan Todorović četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom krenuo je helikopterom za Barselonu.

Helikopter kojije obezbedilo Ministarstvo zdravlja je oko 18:10 poleteo je sa stadiona u svilajnačkom naselju Bojača do Beograda, gde je mali Dušan avionom koji je obezbedila Vlada Srbije uz pratnju lekara Dečije bolnice u Tiršovoj, otputovao na lečenje u Barselonu.

Sanitet Univerzitetske dečje klinike iz Tiršove pre toga je malog Dušana sa porodicom dovezao iz Kušiljeva u Svilajnac.

Stanje četvorogodišnjaka, u poslednja tri dana znatno se pogoršalo, velika količina vode koja se u stomaku pojavila kao posledica neuroblastoma izaziva velike bolove i ugrožava Dukijeve vitalne organe.

Podsetimo danas je uspešno zarvšena humanitarna akcija skupljanja novca za njegovo lečenje.

Borba za život dečaka podigla je Srbiju na noge, ujedinivši stanovnike u zajedničkoj borbi protiv dva najveća Dušanova neprijatelja: vremena i nedostatka novca za lečenje.

Vlada Srbije ustupila je avion “lir džet” za prevoz dečaka, a kompletan novac za njegovo lečenje uplaćen je na račun klinike u Barseloni ranije danas.

– Sve je završeno. Skupili smo novac. Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da bude anoniman i da novac uplati direktno klinici – kazao je Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije.

Kako je rečeno u Fondaciji “Podrži život”, oni su putem donacija prikupili 119.391 evro, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

(Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker