ČERUPANJE PD RIO-KOSTOLAC: Dok direktor za doručak konzumira s*ksi sendviče, supruga slupala službeni auto

Igor Gazdić, direktor PD RIO-Kostolac od 2. decembra 2019. godine. Od tada pa do dan danas nije sklopio ni jedan ugovor sa EPS, prosto rečeno, doveo je firmu do prosjačkog štapa da nema radnicima da se isplate plate, tako da je za martovsku platu morao da digne kredit kako bi produžio sam sebi život.

Foto: RIO-Kostolac

Naime, odmah nakon što je postavljen na čelo RIO-Kostolac, Gazdić zapošljava Slađanu Petrušić-Stoišić, svoju švalerku na mesto sekretara, i naravno, odmah joj poklanja i platu preko 100.000 dinara, a ona zauzvrat svog draganog svaki dan u kancelariji za vreme doručka hrani s*ksi sendvičima. Nakon švalerke, Gazdić zapošljava i Mariju Radenković, istaknutu članicu SNS kartela na mesto referenta sa platom od 90.000 dinara, iako ne dolazi na posao zbog obaveza u stranci. Takođe, za ne dolazak na posao, Gazdić Mariji Radenković na platu daje i stimulanse svakog meseca.

Što se tiče Škupštine PD RIO-Kostolac, nju tek ne sme ni da pozove u firmi već se sa članovima Škupštine sastaje po smederevskim eletnim kafanama, da ga ne bi videli požarevljani.

Kako za TPKNEWS navodi insajder Mile Sova, Gazdić od svog dolaska, ne da je upropastio firmu i doveo do toga da nemaju para ni za registraciju vozila, već je sve to još i unapredio kako bi i dalje mogao da pelješi firmu.

Gazdićevi najbliži saradnici i ljudi od poverenja sa kojima prazni kasu ovog preduzeća su Radoslav Petrović poznatiji kao Petrović Turs iz Kostolca, koji je za vreme epidemije zbog slabog posla zaposlen u PD RIO-Kostolac iako je na posao dolazio samo da popije kaficu sa Gazdićem. Inače, radnike PD RIO-Kostolac prevozi “Petrović Turs-Kostolac” bez ikakvog tendera i po ceni kao da se voze avionom.

Pored Petrovića u PD RIO-Kostolac je zapošljen i Petar Zdravković koga niko nije video u firmi a dobija platu komercijaliste na terenu preko 70.000 dinara, ide na odmore i ima stalni radni odnos. Inače Zdravković je iz Obrenovca i blizak je Grčiću…dok zaposleni koji rade preko 10 godina u PD RIO-Kostolac ne mogu da dobiju ugovor o radu, ali zato Gazdićeve ugovor o stalnom radnom odnosu čeka već posle mesec dana rada.

Desna ruka Gazdića je Veljko Trifunović, po struci pevač u kog direktor ima puno poverenja i koji ga savetuje kako i šta da radi. Tako da Gazdić i Trifunović, od jedne požarevačke firme auto delova, u dilu, nabavjaju sve delove za vozila bez ikakvig tendera i po neverovatnim cenama kao da kupuju delove za spejs-šatlove. Naime, PD RIO-Kostolac od samog njegovog osnivanja nije imao ovakvog školovanog direktora, čak ni ozloglašeni Filip Rakić, bivši direktor nije mu dorasao.

Sve u svemu, ukratko, to bi bilo to, iako o ovom kostolačkom preduzeću koje je već jednom nogom u kanalu ima još dosta toga da se napiše. Gazdićeva primanja su preko 300.000 dinara, ne piše putne naloge a službeno vozilo koristi u sve svrhe samo ne u službene, čak ga i pozajmljuje svojim saradnicima da ne troše svoje pare za gorivo.

Inače, službeni auto je drugog dana uskrsa u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Malog Crnića slupala njegova supruga, tako da sada ne dolazi sa njim na posao, ali je to sve vešto zataškano za javnost, ne i za našeg insajdera Mileta Sovu, s obzirom da je Gazdićev zet bivši načelnik požarevačke Policijske uprave Srđan Lazić, desna ruka i glavna logistika za sve kriminalce, lopove i prevarante požarevačkog klana Hrkalović.

(Tpknews.com/P.D.)

PROČITAJ I

8 Komentari

  1. Neverovatno šta se sve radi u ovoj državi. Veoma je čudno i interesantno ako policija i tužilaštvo ne reaguje na sve ove tvrdnje.

    1. Baravo se samo radniku ne znaju da povecaju platu rade za 172 dinara radni sat a sebi podigli koficenat samo romi ostali na isto i nece nikada da dobijo za stalno jel su pojeli svoje zdravlje u rio rade vec po 15 god. samo ugovor o radu dok im trebamo.

  2. Svaka cast za teks, zalosno je za one ljude sto po ceo dan kose a neko nedolazi na poso i prima stimulanse. Podhitno da reaguje tuzilastvo….

  3. Zalosno za preduzece brukaju one ljude, rade po ceo dan da bi oni uzivali, treba vidite koga je sve zaposlio i jedan po jedan na vrata…verovatno skolovan kadar kao i on. Sta radi ta skupstina al pita kakva je finasiska situacija o boze sacuvaj …..

  4. Direktor i njeogova “mlada” zenica su skolski primer skorojevica – seljobera nastalih u ovom gradu unazad 10tak godina

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker