BEZ PANIKE: U ponedeljak stižu zaštitne maske u Braničavski okrug

Cene hirurških maski bile su 12, pa 27 dinara, a najnovija cena biće poznata tek kad budu isporučene u Braničevski okrug.

Glavna tema u Požarevcu već danima je virus korona, a najčešća aktivnost građana je potražnja za zaštitnim maskama. Međutim, njih već dugo nema u apotekama, niti u farbarama i poljoprivrednim apotekama. U centralnoj apoteci Apotekarske ustanove “Požarevac”, jednokratne zaštitne maske stižu u ponedeljak, ali se ne zna u kom broju i kolika će im biti cena.

U vreme intenzivnog zagađenja vazduha prodavale su se za 12 dinara, a pre par nedelja, kad ih je još ponegde bilo, koštale su 27 dinara. Do pre mesec dana i kineska robna kuća “Youmart” imala je maske sa filterom, sa rokom upotrebe od 120 sati. Bilo ih je u nekoliko boja, po ceni od 160 i 180 dinara, ali ih više nema.

U ovoj robnoj kući svi nose hirurške maske, ali ih nemaju u prodaji. Na vidnom mestu, pored pokretnih stepenica, istakli su objašnjenje zašto ih nose:

– Razlog zbog kog nosimo maske na poslu jeste sprečavanje infekcije od strane drugih osoba, samo svi mogu zaštititi sve, jer korona virus ima rizik od infekcije tokom razdbolja inkubacije.

Slično je i u kineskoj robnoj kući na Trgu oslobođenja – nose zaštitne maske, uz obaveštenje na ulaznim vratima zašto to čine, napisano na srpskom i kineskom jeziku. Na drugim mestima, zaštitne maske videli smo samo na licima apotekara jedne privatne apoteke u Šumadijskoj ulici.

Da se razmišlja o korona virusu vidi se i po natpisu na ulazu u filijalu Republičkog fonda zdravstvenog osiguranje, gde se građani mole da drže međusobno fizičko rastojanje od jednog metra. Što se tiče prodavnica, ima svake vrste robe dovoljno. Jedino je povećana potražnja za brašnom, pa se najtraženije, ono u vrećicama od po pet kilograma za 209 dinara, rasproda čim stigne.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker