LEKARI UBICE: Danijela Trailović, zbog nemara lekara, umrla u mukama od preloma noge!

Ćerka mi nije umrla. Ona je ubijena. Usmrtili su je, nesavesnim lečenjem, lekari u Kragujevcu koji joj nedelju dana nisu promenili zavoj na nozi, a kada je bilo kasno šetali su je od bolnice do bolnice, kako bi prikrili sopstvenu odgovornost!

Danijelin suprug i roditelji sa medicinskom dokumentacijom

Ovako, gušeći se u suzama, priča Mile Ilić, čija je ćerka Danijela Trailović (40), iz borskog sela Donja Bela reka, usled komplikacija zadobijenih prilikom preloma butne kosti, preminula početkom novembra u KBC u Beogradu.

– Moja Danijela i zet Novica su, krajem avgusta, pošli u manastir Ostrog – plače Mile. – zastali su u Novom Pazaru, da se odmore. Bolje da nisu! Danijela je želela da pogleda perlice u jednoj radnji u Novom Pazaru. Ušla je unutra, ali nije videla stepenice ispred nje. Pala je, a Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla, joj je sanirala ranu kaže Danijelin suprug Novica. – Rekli su nam da moja supruga ima prelom desne butne kosti i malu posekotinu, poviše kolena. Uputili su nas u KBC u Kragujevcu  -. 

Danijela je u toj ustanovi čekala nedelju dana da je operišu. Za to vreme nijednom joj, kaže Novica, nije bio promenjen zavoj na nozi, na mestu gde je imala posekotinu.

– Danijela se požalila i medicinskoj sestri, rekavši joj da joj rana neprijatno miriše. A, ova joj je, zamislite, kazala: ‘’Naravno da miriše kad se nisi kupala’’ – u neverici je Novica.

Nakon nedelju dana, lekari su danijelu uveli u operacionu salu. Ali, nisu obavili nikakvu intervenciju. Umesto toga, izveli su je iz sale i tek tada videli da je rana iznad kolena, koja je bila najobičnija posekotina, zagnojila.

– Skinuli su joj meso u tom delu tela – uključuje se u razgovor, grleći ćerkinu sliku, majka Vera. – Sekli su mi dete sve do kostiju. Posle su joj nogu stavili u nekakav vakum, s namerom da on izvuče sve nečisto iz rane. Dete mi je primilo više od 30 jedinica krvi.

Danijela Trailović

Kragujevački lekari su, onda, doneli odluku da Danijelu upute na VMA, ali su se, dan kasnije, predomislili i, ipak, operisali Danijelu. Nakon toga, vratili su je u Bor.

– Smestili smo Danijelu na Odeljenje ortopedije Opšte bolnice u Boru, gde su lekari dali sve od sebe da pomognu mojoj ćerki – kuka Mile. – Svaki su joj dan čistili ranu, jer je ona zagnojila i duž mesta gde moja ćerka imala prelom butne kosti. Na kraju su je, ipak, uputili u niški KBC -.

Međutim, čim su pregledali Danijelu, niški lekari su je, odmah, uputili na VMA. U Beogradu su se lekari samo zagledavali. Na kraju su Trailovićevu previli, očistili joj ponovo ranu, i vratili u Bor.

– Kao da su znali da joj nema spasa – briše oči Novica. – U Boru je moja supruga pala u komu. Prebačena je u KBC Beograd, gde je, početkom novembra, i preminula -.

Nakon smrti, 7. novembra je urađena obdukcija, ali Danijelin suprug i roditelji taj nalaz još uvek nisu dobili!

– Svi znaju da je moje dete, moja jedinica, preminula zbog nesavesnog lečenja – krši ruke Mile. – Ali, neće to tako proći. Prodaću, ako treba, sve što imam i tražiću krivce dok sam živ. Neko će za smrt mog deteta morati da odgovara.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker