ZAVRŠILI U BOLNICI: Albanci sa Kosova napali srpske gimnazijalce u Italiji

Najmanje dva prokupačka gimnazijalca zadobila su povrede u tuči koja se desila pod još nerazjašnjenim okolnostima kada su ih navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici.

Foto: Ilustracija

Njihov povratak iz Italije, gde su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedelju, kada će se znati i više detalja o incidentu, javile su “Južne vesti“.

Da je došlo do incidenta potvrđuje načelnik Školske uprave za Nišavski i Toplički okrug Dragan Gejo koji kaže da se čuo sa direktorom Gimnazije Dragoslavom Minićem, koji je i vođa puta. Ističe da su đaci sada potpuno bezbedni.

Razgovarao sam sa direktorom Dragoslavom Minićem lično telefonom i ono što sam saznao od njega je da, dok su šetali gradom predviđenom rutom u večernjim satima, dva mlađa Albanca sa italijanskim pasošem pritrčala otpozadi i udarila dva dečaka iz grupe pesnicom po glavi, a nakon toga pobegli.

Jedan učenik je dobio manju povredu po glavi, a drugi posekotinu na usnama i naduven nos. Oni su nakon pregleda u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi pušteni i ekskurzija se nastavlja – kaže Gejo za Južne vesti.

Načelnik Školske uprave dodaje i da se čuo telefonom i sa pomoćnikom ministra za srednje škole, ističe i da je incident snimljen video-nadzorom i da su italijanski karabinjeri ubrzo nakon toga identifikovali i uhvatili dvojicu napadača, dok je direktor Minić dao izjavu u policiji.

Roditelji đaka na ekskurziji, koji su i obavestili novinare o ovom incidentu, kažu da su zabrinuti i da su u svakodnevnom kontaktu sa svojom decom, a da trenutno imaju kontradiktorne informacije kako se u stvari desio incident, te da ih niko iz škole zvanično nije obavestio o tome. Na ekskurziji u Italiji inače boravi 99 učenika prokupačke Gimnazije.

(Tpknews.com/Južne vesti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker