STOP MIGRANTIMA I KORONA TERORU: Poslednji protest upozorenja vladajućoj garnituri u Braničevskom okrugu (VIDEO)

U nedelju 29. avgusta, građani Braničevskog okruga, okupili su se na Starom korzou kod kružnog toka u Požarevcu, kako bi vladajućoj garnituri uputili poslednje upozorenje.

Foto: Privatna arhiva

Nakon okupljanja u zakazano vreme, gde je bilo, što zbog kiše, što zbog straha i predrasuda i kontra kampanja protiv ovog protesta, oko 250 građana, podeljena su zaduženja, dati transparenti nosiocima sa porukama i parolama i utvrđena maršuta kretanja kolone u šetnji.

Okupljenima su se obratili organizator protesta pod sloganom “STOP MORONI” Petar Radosavljević, Marija Joneker i Đura Babin.

Oni su istakli da je ovaj protest poslednje upozorenje vladajućoj garnituri, i da su protiv bilo kakvih mera protiv koronavirusa, naseljavanju migranata, nasilnoj vakcinaciji, diskriminaciji nevakcinisanih, prodaji srpskih prirodnih dobara, uništavanju prirode i zagađenja, diskriminaciji veterana, otimanja i prodaje dece i nametanja satanizma kritikujući, kako su naveli, restriktivan odnos države Srbije.

Foto: Privatna arhiva

Okupljeni na protestu nosili su transparente sa natpisima “Širimo virus slobode, stop kovid teroru”, a uzvikivali su parole: „Nećemo migrante“, „Ne damo svetinje“, „Živela sloboda“, „Ua naprednjaci“, a da zaista ne mare za protivepidemiološke mere, potvrđuje i to što su svi učesnici ovog skupa bili bez zaštitnih maski.

Kolonu je predvodio organizator protesta Petar Radosavljević-Peca, sa megafonom u ruci, koji je davao ton šetnji i podizao atmosferu. U šetnji su krenuli prethodno prisutni građani uobičajnom trasom, ali tokom šetnje im se priključilo još puno njih, tako da je na polovini trase šetnje, po slobodnoj proceni, bilo nekoliko stotina demostranata.

Prema rečima, jednog starijeg građanina veterana demonstracija u Požarevcu i van njega, pored građana u šetnji je prepoznato nekoliko policajaca u civilu i par pripadnika BIA. – Vidiš onog na kraju kolone. To je operativac BIA. Dragan Pauljesković iz Kučeva. Znam ga dobro, posebno je prepoznatljiv po hodu, a širi se kao da je narodni heroj i ne ide nigde bez one njegove kurirske torbe, kada razgovara mobilnim telefonom drži telefon udaljen od uva jedno 20 centimetara – priča ovaj šetač ne želeći da se predstavi, iz razloga da ne bi imao neke neželjene kosenkvence od strane policije zbog svoje „rečitosti“.

Uz uobičajnu atmosferu potprešenu muzikom, uzvikivane su uobuičajne parole. Najviše negodovanja ispoljili su prilikom prolaska pored sedišta SNS-a, dok prilikom prolaska pored Hotela Dunav demostranti su zastali i poručaili migrantima iz Indije gde su o trošku građana Srbije smešteni, da su u Srbiji nepoželjni i da se vrate kući.

Šetnju su nastavili dalje pozivajući građane da im se pridruže jer više nema “MORONE”. Nakon dva sata završili su protesno okupljanje tog dana i poručili da će naredne proteste organizovati u svim glavnim gradovima opština Braničevskog okruga.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. Sada kada širom sveta advokati Međunarodnom krivičnom sudu podnose nove dokaze u kojima se tvrdi da su svetski lideri i naučni savetnici koristili Covid-19 i injekcije za vršenje genocida i zločina protiv čovečnosti, treba i protiv ovih zbog kojih narod u Požarevcu protestuje, podneti tužbu zbog širenja panike i lažiranih smrtnih slučajeva od “kurone”, pa kom opanci, kom obojci!

  2. U pravu ste, D. Pauljesković radi u BIA u Po, a inače je iz Neresnice (Kučevo). Žalosno i jadno kad se tako kompromituje zarad naprednih idiota.

  3. Dokle strah? Čega se narod boji? Naši preci su ginuli za slobodu i čast a sada se plašimo da izadjemo na ulice i zbacimo bagru. Sramota.

  4. Operativci BIA su raspoređeni po celom Beogradu. Gde god se pojavi grupica od 4-5 čoveka oni prilaze i prisluškuju. Bukvalno su na svakom koraku. Tržni centri, Terazije, Kalemegdan, gradski prevoz Ama svuda ih ima. Slažem se da je bezbednost države na prvom mestu ali je njima očuvanje režima prioritet.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker