UMESTO NOVAC BOLESNOJ DECI: Požarevačke SNS kabadahije kupuju novu jelku i dekorativnu rasvetu

Građani Požarevca su pokrenuli onlajn peticiju kojom od lokalne samouprave traže da sva sredstva namenjena novogodišnjem dočeku i manifestacijama koje dosad nisu održane zbog pandemije budu usmerena za lečenje četvoro teško bolesne dece.

Foto: Screenshot Facebook

U pitanju su desetogodišnjaci Dušan Ratković i Pavle Paunoviću, četvorogodišnji Luka Nešić i dvogodišnja devojčica Aleksia Žigrai. Požarevljani za pomoć u njihovom lečenju već mesecima sakupljaju novac, ali sredstava još nema dovoljno zato što su u pitanju veliki iznosi koje treba što pre obezbediti.

Međutim, kao i svake godine, tako i ove, Turistička organizacija Požarevca raspisala je tender za nabavku novogodišnje dekorativne rasvete sa novom jelkom kao i njihovu montažu, a za sve to gradske požarevačke SNS kabadahije, spremni su da izdvoje iz budžeta oko 6,5 miliona dinara sa porezom.

Ujedno, raspisan je i tender za montažu i demontažu novogodišnje rasvete, za koje su kabadahije spremni da izdvoje čak 2,76 miliona dinara sa PDV-om.

Podsetimo, malom Dušanu, obolelom od autizma, u mozgu su pronađeni teški metali, pa mu je neophodan tretman matičnim ćelijama u Minhenu. Istovetno lečenje je potrebno i njegovom vršnjaku Pavlu, takođe mališanu sa autizmom, koji ima teško oboljenje bubrega, dok Luka boluje od cerebralne paralize, pa su mu jedini spas operacija kičme i rehabilitacija u inostranstvu. Najmlađa Aleksia boluje od TAR sindroma, retkog genetskog oboljenja zbog kojeg su joj ruke kraće nego što bi trebalo da budu, jer im nedostaje po jedna tanka kost u podlaktici.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker