UCENILI RODITELJE? Zbog prebijanja maloletnika, unutrašnja kontrola “češlja” petrovačku policiju!

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP srbije “češljaju” rad kolega iz petrovačke policije, nakon vesti na našem portalu o upotrebi prekomerene sile nad maloletnikon od strane policijskih službenika, saznaje TPKNEWS.

Foto: MUP/Privatna arhiva

Kako smo već po nezvaničnim saznanjima pisali, M. L. (15) iz Velikog Popovca kod Petrovca na Mlavi, je bio priveden u petak od strane dvojice inspektora u civilu iz Petrovca na Mlavi, zbog sumnje da je navodno počinio par sitnih krađa.

Prilikom privođenja maloletni M. L. nije kod sebe imao ličnu kartu, tako da je to, po nezvaničnim saznajima, bio povod dvojici inspektora koji su ga priveli da upotrebe prekomerenu silu, tako što su tukli mladića dok je ležao na podu, nakon čega su ga skinuli nagog i nastavili sa batinama u pokušaju da izvuku priznanje od njega.

Nakon objavljene vesti i slike na našem portalu o upotrebi prekomerene sile nad maloletnikon od strane dvojice inspektora, u našu redakciju stigla je štura reakcija policije iz Petrovca na Mlavi, koji su tvrdili da dvojica inspektora nisu tukli maloletnog M. L., već da se on, bežeći od dvojice policijskih službenika u civilu koji su samo hteli da ga legitimišu, okliznuo, i prilikom pada zadobio više vidljivih povreda u predelu glave.

S obzirom da ovo nije, kako tvrdi naš izvor iz policije, prvi slučaj upotrebe prekomerene sile od strane policijskih službenika PS Petrovac na Mlavi nad privedenim licima kako bi izvukli priznanja za dela za koja su osumnjičena, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP srbije, u ponedeljak u ranim jutarnjim satima uleteli su u PS Petrovac na Mlavi, i ispreturali su sve fioke i kontrolisali su zakonitost u radu policijskih službenika iz Petrovca.

Prebijeni maloletnik M.L.

– Ukoliko bude bilo osnova, protiv dvojice inspektora biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje – , kaže naš izvor.

Iza kulisa, odmah nakon naših objava, od pretnje krivičnom tužbom policiji, porodica pretučenog maloletnika menja prvobitnu verziju priče, gde sada tvrde da je M. L. sam pao, što stvara dodatnu sumnju, da im je zaprećeno, ili su ucenjeni.

Kako saznajemo, protiv očuha pretučenog M. L. (15) koji je zaposlen u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi, podneto je par prijava od strane građana za bespravno oduzimanje mobilnih telefona pacijentima na kovid odeljenju, dok je njegova majka zaposlena u Domu za decu i lica ometena u razvoju u Velikom Popovcu, gde je igrom slučaja, kako nezvanično saznajemo, direktor ove ustanove kućni prijatelj sa dvojicom inspektora koji su pretukli maloletnog M. L.

I naravno, kako to obično u praksi biva u divljem Petrovcu, direktor zapreti majci otkazom, ona se uplaši da ne ostane bez posla, i potvrdi da je dete samo palo i povredilo se. Očuh deteta je zaposlen u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi, gde naravno, i to je svima poznato, sve se našteluje kako treba da bude.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Nije imao ličnu kartu? Kako neko ko ima 15 godina, može imati ličnu kartu? Zar lična karta, nije obavezna samo za punoletna lica?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker