USPEH U SPLITU: Milić ugostio zlatne odbojkaše (FOTO)

Odbojkašku mušku ekipu VGSK koja se sa 23. Sportskih igara mladih održanih u Splitu vratila okićena zlatnom medaljom i njihove trenere primio je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

FOTO “MIX” – Veliko Gradište

– Verovali smo u vas i kada ste odlazili na daleki put. Više puta ste pokazali da je Veliko Gradište grad odbojke i da je seme sporta koje ste posejali izraslo u stablo. Možemo da budemo ponosni vama jer ste uspešno reprezentovali državu Srbiju i našu opštinu. Želim sve najbolje vama, vašim trenerima i direktoru škole, a opština će uvek pomagati razvoj sporta. Nabavićemo opremu i onoj deci koja je nisu dobila, a vašem klubu sleduju nove lopte za treninge – poručio je na prijemu u gradskoj kući predsednik Milić, napomenuvši da očekuje da, po završetku sportske hale na Srebrnom jezeru, svečano je otvore svi zajedno.

FOTO “MIX” – Veliko Gradište

Prijemu su, pored vođe odbojkaške ekipe, Dragana Mandića, prisustvovali i treneri Dejan Milanović i Radomir Veličković kao i generalni sekretar Sportskog saveza Veliko Gradište, Dušan Banović. Dragan Mandić je, u ime čitave ekipe, zahvalio trenerima i opštini naglasivši da je imao čast da vodi odbojkaše koji su pokazali da su najbolji. Kako je rekao, pored osvojene zlatne medalje, ovi dečaci su u svakom trenutku pokazali borbenost, fer plej i prijateljstvo sa drugarima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zbog svog ponašanja, kako na terenu tako i van njega, pripala im je čast da na zatvaranju Sportskih igara mladih ponesu zastavu naše zemlje.

Opštini i predsedniku se zahvalio i predsednik i trener OK VGSK, Radomir Veličković, što su posvetili pažnju mladim odbojkašima što rezultira dobrim uspehom i ulaskom u prvu ligu.

FOTO “MIX” – Veliko Gradište

– Nadamo se nastavku i ubuduće jer lokalna samouprava izdvaja sredstva za odbojku i ostale sportove. Malo smo mesto, ali veoma uspešno u čitavoj Srbiji, hvala na razumevanju za sport u Velikom Gradištu – istakao je Radomir Veličković, podsetivši na primer proslavljenog odbojkaškog reprezentativca, Gradištanca Slobodana Bobu Kovača, sadašnjeg trenera seniorske reprezentacije Srbije.

Foto: Promo

“Dvanaest veličanstvenih“ koji su ponosnim učinili svoje trenere i svoj grad su Lazar Jeremić, Jovan Mandić, Dušan Živojinović, Mateja Živančević, Aleksa Jevtić, Bojan Pantić, Petar Stojanović, Marko Kršić, Savo Milanović, Nikola Mitić, Mihajlo Milošević i Đorđe Karanović. Pobedom u utakmicama Veliko Gradište – Zagreb (Hrvatska) 2:0 i Veliko Gradište – Brčko (BiH) 2:0, odbojkaška ekipa VGSK postala je najbolja ekipa Sportskih igara mladih u Splitu. Za odbojkaše i sve učesnike iz Srbije na Igrama u Splitu, organizacija Sportske igre mladih Srbije obezbedila je besplatan put, smeštaj, ishranu i učešće na takmičenjima. Uz takmičenja svi učesnici su imali i nekoliko dana za upoznavanje novih prijatelja i kupanje na Jadranu. Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu u Evropi a osnovni cilj je promocija zdravog načina života i sticanje novih prijatelja.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker