NAJAVIO NOVE RADOVE: Ministar Ružić posetio opštinu Petrovac na Mlavi

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, i delegacija UNDP-a posetili opštinu Petrovac na Mlavi.

Foto: Promo

Vlada Srbije, EIB i Misija Programa UN za razvoj (UNDP) pokrenuli su program „Partnerstvo za program lokalnog razvoja“, čija je ukupna vrednost 30 miliona evra, a cilj je podizanje infrastrukturnog kapaciteta jedinica lokalnih samouprava, standarda i kvaliteta života građana, kao i podrške lokalnom ekonomskom razvoju.

Najveću podršku ovog Programa dobiti opštine iz treće i četvrte grupe razvijenosti, posebno one koje su se suočavale sa migrantskom krizom, to jest poplavama ili nekim prirodnim katastrofama. U okviru ovog projekta finansiraće se i projekat revitalizacije fasade na objektu zgrade Opštine čija je vrednost oko 36 miliona dinara. Projekat će obuhvatiti rekonstrukciju fasade kao i kompletnu zamenu stolarije na pomenutom objektu.

Foto: Promo

Zvaničnu delegaciju činili su visoki predstavnici UNDP-a (Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj), Agi Veres zamenik regionalnog direktora za Evropu i centralnu Aziju, Frensin Pikap stalni predstavnik UNDP-a, Julijana Ščerbinina, ekspert državnog programa UNDP-a, Milovan Filimonović tim lider programa „Dobra uprava“ pri UNDP-u kao i predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, resorni ministar Branko Ružić i Zoran Kasalović državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Ispred lokalne samoprave, goste dočekao je predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić sa svojim saradnicima. Realizacija projekta sanacije i revitalizacije fasade na zgradi Opštine planirana je početkom naredne godine.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker