UPOZORENJE RHMZ: Još subota “u plusu”, od nedelje ledeno!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na ledene dane koje Srbiju očekuju u periodu od 25. februara do 1. marta, a očekuju se i snežne padavine.

U tom periodu u jutarnjim satima u većini mesta biće umeren, lokalno i jak mraz, sa temperaturom od minus 12 do minus pet.

Najviša dnevna temperatura kretaće se od minus šest do minus dva.

Očekuje se i formiranje, odnosno povecanje visine sneznog pokrivaca, na severu od 5 do 10 centimetara, u ostalim predelima od 10 do 20 cm, a na istoku i planinama lokalno i više.

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabim snegom, na istoku i jugu i sa kišom, a na severu uglavnom suvo.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura biće od minus dva do tri stepena Celzijusa, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.

I u Braničevskom okrugu će danas biti umereno do potpuno oblačno uz mogućnost kratkotrajnog snega. Vetar slab i umeren, severni, severoistočni. Jutarnja temperatura oko nule, a najviša oko dva stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 3. marta očekuju se ledeni dani, u jutarnjim satima umeren i jak mraz.

U nedelju i početkom naredne očekuju se nove snežne padavine i formiranje/povećanje visine snežnog pokrivaca, naročito u ponedeljak, u istočnim i planinskim predelima.

Vetar na severu i istoku biće umeren i jak severoistočni. U sredu se predviđa kratkotrajni prestanak padavina, u četvrtak sa snegom, a zatim toplije mestimično sa mešanim padavinama.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker