PALA ODLUKA: Škole u tri opštine u Braničevskom okrugu prelaze na onlajn nastavu

Zbog sve složenije epidemijske situacije – neke škole u Braničevskom okrugu od ponedeljka 13. septembra, prelaze na kombinovani ili onlajn sistem nastave.

Srednja škola u Velikom Gradištu

Ministarstvo prosvete objavilo je najnovije podatke o nastavi u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka, 13. septembra. Po drugom modelu od 13. septembra u sedmom i osmom razredu održavaće se nastava na teritorijama opština Petrovca na Mlavi, Velikog Gradišta i Žabara.

Treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 13. septembra u svim srednjim školama u navedenim opštinama.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Braničevskom okrugu se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, navodi se u saopštenju.

NEOPHODNO POŠTOVANJE ZAŠTITNIH MERA

– Imajući u vidu dominantnu transmisiju delta varijante virusa, koji može uzrokovati obolevanje od virusa kovid-19 i kod osoba koje su prethodno preležale ovu bolest i kod vakcinisanih osoba, Tim je doneo odluku o neophodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane protiv kovida-19 i osobe koje su ovu bolest preležale.

Tim preporučuje upotrebu zaštitnih maski za sve učenike sve vreme boravka u školi. Izuzetno, kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku zbog kontraindikacija, koje su potvrđene stručnim mišljenjem lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine, potrebno je organizovati rad tako da ovaj učenik boravi u školskom prostoru bez maske, pri čemu je potrebno povećati fizičku distancu sa drugim učenicima i zaposlenima i pojačati primenu svih mera zaštite (deznifekcija ruku, čišćenje i dezinfekcija nastavnih sredstava i prostora).

Ovaj izuzetak moguće je primeniti na zahtev roditelja i isključivo uz priloženo mišljenje lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine i to po pravilu u školi za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu – , napominje se u saopštenju Ministarstvu prosvete.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker