PRESUDA ZA ZLOČIN U PRUGOVU: Ubio komšiju municijom za odstrel krupne divljači

Viši sud ponovo osudio Toplicu Živkovića na 15 godina zatvora, nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Ubijeni Darko i iznošenje njegovog tela

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, osudilo je Toplicu Živkovića (54) iz Prugova na 15 godina zatvora za ubistvo komšije Darka Petrovića (35).

Ova presuda izrečena je u ponovljenom postupku, po odluci Apelacionog suda, a na žalbu odbrane. Nakon prvostepene presude, otac ubijenog Darka, Rajko Petrović, rekao je da je ubica osuđen na maksimalnu kaznu, ali za obično ubistvo, a ovo je trebalo da se okvalifikuje kao teško, jer je izvršeno na podmukao način.

Na drugostepenu presudu Više javno tužilaštvo neće da ulaže žalbu, jer je ono tražilo maksimalnu kaznu od 15 godina, kao što je i presuđeno. Ukoliko se odbrana bude žalila, Apelacioni sud može da potvrdi presudu, da je preinači ili da sam sprovede novi postupak. Pema navodima optužnice, koju zastupa zamenik višeg javnog tužioca Dragan Petrović, ovo ubistvo se dogodilo 30. januara 2016. godine, a rasvetljeno je nakon 40 dana istrage, jer je uzorak DNK, nađen na mestu odakle je pucano, otkrio da je Toplica Živković počinilac.

Utvrđeno je da je pucano iz susednog dvorišta, gde je osumnjičeni mogao dobro da osmotri pokojnog Darka. Ubistvo se desilo kada je Darko sa suprugom Draganom, izašao posle večere iz očeve kuće i krenuo ka svojoj, koja se nalazi u istom dvorištu, pored puta. Dok je obuvao patike, Toplica je u njega, sa udaljenosti od 20 do 30 metara, ispalio dva hica iz lovačke puške, patronama za krupnu divljač. Dramlije su pogodile Darka u rame i grudi, a prošle su i pored glave njegove supruge Dragane i završile u zidu trpzeraje Darkovog oca.

Ubijeni Darko Petrović

Toplica Živković optužen je za ubistvo, a ne za teško ubistvo, jer nije utvrđen motiv, pošto on nije priznao delo za koje se tereti. Osim toga, ni činjenica da je već bio osuđen za jedno ubistvo, ne može da utiče na kvalifikaciju novog dela.

Optuženi Toplica je 1996. godine ubio Novicu Spasića, zvanog Plovan, ispred bifea sportskog kluba u Prugovu. U toku svađe, iz sportskih gaćica izvadio je pištolj i u Spasića ispalio pet hitaca, a onda otišao, pa se vratio i ispalio mu još jedan u glavu. Za ovo ubistvo dobio je 11 godina zatvora, devet za ubistvo plus dve zbog toga što je hicem u glavu “overio” Spasića, a robijao je u požarevačkog Zabeli.

OSTAVIO TRUDNU ŽENU

U vreme Darkovog ubistva, njegova supruga bila je trudna. Dva meseca posle njegove smrti rodila je zdravog dečaka. Darkov otac tvrdi da je ona zbog stresa usled njegovog ubistva, u osmom mesecu trudnoće doživela moždani udar, zbog čega je operisana.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker