POMIRENJE NAKON 100 GODINA: U Đurakovu i Popovcu osnovano Udruženje žena “Zlatne ruke“ (FOTO)

Đurakovo-Popovac je selo nadomak Velikog Gradišta u kom živi jedva 300 ljudi. Međutim, nije ovo selo neobično zbog toga, već zato što poslednjih 100 godina ima dva imena.

Foto: Facebook

I tako nakon svađe koja traje već 100 godina, žene iz Đurakova i Popovca rešile su da zakopaju ratnu sekiru, i da uz mere podsticaja koje opština Veliko Gradište sprovodi u cilju podrške i jačanja ženskog aktivizma i preduzetništva formirale su zajedničko Udruženje žena “Zlatne ruke“.

U subotu, 22. aprila, održana je osnivačka skupština Udruženja žena “Zlatne ruke“ iz Đurakova i Popovca.

Na sednici su uz prisustvo zamenika opštine Velikog Gradišta, Slađana Markovića, doneta osnivačka akta i izabrani su predstavnici Udruženja, dok Mesna zajednica Đurakovo-Popovac ustupiće ovom udruženju svoje prostorije na korišćenje.

Za predsednicu Udruženja izabrana je Tanja Kostić, dok je predsednica Nadzornog odbora Roži Pajkić.

Foto: Facebook

Celo selo čini samo jedna ulica koju su meštani podelili na dva dela. Jedan kraj ulice nazvali su Đurakovo, a drugi kraj Popovac. Kada i zašto je do ove podele došlo, to niko ne zna.

Iako ne znaju otkud im dva imena, rešenje 100-godišnje zajednice možda leži u podeli stanovništva koje tu živi. U Đurakovu tvrde da su oni Srbi, a da u Popovcu žive Vlasi. Dok u Popovcu kažu da su oni Srbi, a u Đurakovu Vlasi.

Foto: Facebook

Koliko će ovo primirje da traje, videćemo?

TPKNEWS

 

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker