POTPISAN SPORAZUM: U Požarevcu, potpisana saradnja “Iskoraka” i “Levice Srbije” (FOTO)

U Požarevcu je u četvrtak potpisan sporazum između Udruženja građana “Iskorak” i “Levice Srbije” o budućoj saradnji, sa ciljem jačanja opozicije na lokalnom nivou.

Potpisivanje protokola o saradnji

“Ovim sporazumom i budućim delovanjem želimo da pokažemo da u našem gradu postoji opozicija, koja će delovati u interesu svih građana”, rekao je dr Zvonko Blagojević, predsednik “Iskoraka”. Borko Stefanović, lider “Levice Srbije”, isktao je da je ovaj sporazum samo prvi korak u ujedinjenju opozicije ne samo u Požarevcu, već i u celom Braničevskom okrugu.

“Pravimo prvi korak sa “Iskorakom” u okupljanju opozicije u Požarevcu i celom Braničevskom okrugu, i želimo da to bude primer i ostalima u zemlji. Treba svi da se udružimo i da ponudimo drugačiju politiku od one koja nam se nameće godinama, sa stranačkim zapošljavanjem i nameštenim tenderima”, rekao je Stefanović. On je istakao da ovde nije reč o vladajućoj koaliciji, ali da će i to doći na red.

Foto: Borko Stefanović i Petrović

“U ujedinjenju sa opozicijom krećemo iz Požarevca, a pozivamo i ostale da nam se pridruže. Krajem godine očekuju se izbori u Kostolcu, pa je to prilika da pariramo onima koji drže sve resurse u našoj zemlji”, kazao je Stefanović.

Predsednik Gradskog odbora “Levice Srbije”, Mlađan Janković, istakao je da ovaj sporazum nije zatvorena priča, već poziva i ostale da se priključe. Poznati požarevački advokat Goran S. Petrović iz “Levice Srbije”, rekao je da oni nemaju nameru da budu kritizeri, već ozbiljni kritičari koji će davati predloge i smernice.

Levica Srbije u Požarevcu

“Požarevac se suočava sa velikim problemima, kao što su vodosnabdevanje i odlaganje smeća, i mi želimo iskreno da pomognemo i da damo svoje predloge, u interesu građana. Ukoliko valadajući imaju neke dobre predloge, mi ćemo to podržati. Nadam se da će nam se pridružiti i ostala opozicija, pa da onda napravimo i predstavimo svoj program”, rekao je Petrović.

SPORAZUMI

“Mi smo ranije sklopili sporazum i sa DS-om, i sa Grupom građana “Požarevac na Fejsbuku” i sa SDS-om. Pozivamo i ostale iz opozicije da nam se pridruže i da na taj način ojačamo svoje snage”, poručio je Blagojević.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker