USPEŠNA AKCIJA GRADIŠTANSKE POLICIJE: Uhapšeni lažni tržišni inspektori iz Požarevca i Kostolca

Policija u Velikom Gradištu uhapsila je I. B. (47) iz Kostolca i B. Nj. (34) iz Požarevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dve teške krađe na naročito drzak ili opasan način.

Foto: TPKNEWS/Ilustracija

Sumnja se da je I. B. ušao u dve prodavnice u Velikom Gradištu i radnicima se predstavio kao tržišni inspektor, pokazujući lažnu legitimaciju, i od njih zahtevao da mu daju dokumentaciju u vezi sa poslovanjem njihovih prodajnih objekata.

Dok su radnici tražili dokumentaciju I. B. je, kako se sumnja, iz kasa ukrao novac od dnevnog pazara.

Takođe se sumnja da je on izvršio 11 krivičnih dela lažno predstavljanje na području opštine Golubac jer je na isti način pokušao da iz kasa uzme novac.

B. Nj. se sumnjiči da je I. B., po prethodnom dogovoru, vozio svojim automobilom „reno laguna“ i čekao ga ispred prodavnica iz kojih je pokušao da ukrade pazar pa se tereti i za pomaganje u izvršenim krivičnim delima.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu. Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker