ODE ZA MILIONČE: Država Srbija vodoprivrednu Regulaciju prodala Bugarima

Bugarska kompanija Groma Hold kupila je 100 odsto državnog kapitala u Vodoprivrednom privrednom društvu Regulacije iz Sremske Mitrovice za miliona evra.

Ministarstvo privrede je 15. avgusta ove godine, objavilo Javni poziv za prodaju sto odsto udela Republike Srbije u kapitalu ovog preduzeća.

Osnovna delatnost Regulacije je izgradnja vodoprivrenih objekata za uređenje i regulaciju reka, zaštitu od poplava, osiguranje bujica i zaštitu od erozija, redovno održavanje izgrađenih objekata, zamena oštećenih i dotrajalih objekata na vodotocima, uređenje korita…

Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije bio je 23. avgust i do tog roka, podneta su dva zahteva – Grome Hold iz mesta Blagoevgrad u Bugarskoj i preduzeća Bauwesen iz Lazarevca, navodi se na sajtu resornog ministarstva.

Prijave za učešće u postupku mogle su da se pošalju do 30. avgusta, a do tog roka podneta je jedna prijava i to od strane preduzeća iz Bugarske.

Ugovor o prodaji 100 odsto ukupnog registrovanog kapitala subjekta privatizacije po prodajnoj ceni u iznosu od 1.075.000 evra, potpisan je juče u Beogradu.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker