POSAO VREDAN 65,3 MILIONA: Traži se firma za gradnju nove kanalizacione mreže na Srebrnom jezeru

Opština Veliko Gradište raspisala je tender za izgradnju kanalizacione mreže-interceptora. Predmet javne nabavke je izvođenje radova na kanalizacionom kolektoru “interceptor” i delu kolektora “Južni tok” u naselju Beli Bagrem u Velikom Gradištu, koji zajedno predstavljaju funkcionalnu celinu.

Projektant interceptora je Davocon doo Beograd, a posao gradnje je vredan 65,3 miliona dinara.

Kako je navedeno u specifikaciji tendera, postojeći kanalizacioni kolektor duž šetališta na Srebrnom jezeru (Ulica Šetalačka) u Belom Bagremu je prekomernom izgradnjom građevinskih objekata preopterećen i prevaziđeni su njegovi raspoloživi kapaciteti.

– Iz tog razloga kao i iz razloga ubrzane urbanizacije, trenutno stanje odvođenja upotrebljenih voda potrebno je unaprediti – stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Trasa budućeg kolektora “interceptora” planirana je sa početkom u Ulici Karpatskoj počevši od (ispod “Madere”), nadalje pored kružnog toka (ulice Jezerska zvezda i Rudarevo), pa Ulicom Rudarevo sve do lakat krivine odakle trasa “interceptora” skreće makadamskim putem kroz šumu i ide sve do projektovanog kolektora pod nazivom “Južni kanalizacioni kolektor” gde se u njega priključuje.

Na kolektoru ukupne dužine oko 822 metra predviđena je ugradnja 21 revizionih armirano- betonskih šahtova.

Kanalizacione cevi su predviđene od polipropilena, nominalnog prečnika DN 400.

(Tpknews.com/Ekapija)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker