ZA ČISTIJI VAZDUH: U Kostolcu zasađeno više od 93 mladih četinara

U okviru projekta ,,Rekonstrukcije i formiranja novog planskog drvoreda u Kostolcu“ sredinom prošle nedelje započelo je izvođenje radova završne faze realizacije projekta.

Foto: Facebook

U kostolačkom gradskom parku, u parku na Trgu Bratstva i jedinstva, kao i na lokacijama oko Sportske hale, radovi su počeli prošle srede i za veoma kratko vreme posađeno je ukupno 93 sadnica četinara različitih vrsta sa sadnicama četinarskog drveća koji su pristigli sa domaćih rasadnika.

Realizacija projekta odvija se po unapred predviđenom planu, te na području Kostolca se i dalje izvode radovi sadnje mladih sadnica.

Narednih nedelja biće posađene i različite vrste visokih lišćara, ukupno 155 sadnica crnog jasena i 37 sadnica američkog koprivića.

Takođe, biće izvedeni radovi i na sadnji niskih lišćara – magnolije i žalosnog duda, a nakon toga će se izvršiti sadnja i listopadnog, kao i zimzelenog ukrasnog šiblja.

Bitno je naglasiti da ova faza sadnje mladih sadnica mora biti završena pre početka perioda vegetacije kako bi efekti sadnje bili optimalni.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker