UHAPŠEN ZBOG SUKOBA SA POLICIJOM: Maloletnik iz Srbije učestvovao u neredima u Švajcarskoj (VIDEO)

Sedam tinejdžera, među kojima su i srpski maloletnici, uhapšeni su zbog izazivanja nereda u Lozani. Sumnja se da je neredima prethodio javni poziv na društvenim mrežama.

Screenshot

Naime, kako navode lokalni mediji, u nedelju uveče na društvenim mrežama u Lozani je bilo poziva na nasilje. Policija je uhapsila sedam osoba, među kojima je i jedan srpski maloletnik. 

“Inspirisani slikama francuskih nereda, pojedinci su se u subotu uveče okupili u Le Flonu i pozvali na ‘širenje požara van granice’. Bilo je poziva na društvenim mrežama, uključujući ‘Snepčet’ i ‘Tiktok'”,  prenosi portal “20 minuta”.

Prema njihovim navodima napadnute su razne radnje, razbijena vrata i razbijeni prozori.

“Napadnuti su i policajci. I svedoci i policija govore o “više od stotinu ljudi” koji su učestvovali u neredima” piše pomenuti portal.

Objašnjavajući šta se tačno te večeri dogodilo, lokalni mediji ističu da su izgrednici nerede izazvali maskirani kapuljačama.

“Policajci su nekoliko puta morali da rasteraju mlade ljude koji su imali kapuljače na glavama. Bili su agresivni, te su policajce gađali pločama i molotovljevim koktelima” rekao je izvor u policiji u Lozani.

Srećom, kako pišu, nije bilo povređenih osoba.

“U intervenciji smirivanja nereda učstvovalo je oko pedeset policajaca iz Lozane, Voa i okolnih zajednica. Do kraja noći policija je uhapsila ukupno sedam. Kako je saopšteno reč je o šestorici maloletnika starosti od 15 do 17 godina. Mladi su švajcarskog, portugalskog, somalijskog, bošnjačkog, gruzijskog i srpskog porekla. Sedmi uhapšeni je 24-godišnji Švajcarac”, navodi “20 minuta”.

(Tpknews.com/20min.ch)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker