ZAVRŠENA OBDUKCIJA: Trostruki ubica Božidar iz Bariča sahranjen na seoskom groblju bez opela (FOTO)

Trostruki ubica Božidar Dačić se nećkao da li da sebi ispali hitac u potiljak, našta ukazuje, gotovo, površna rana na njegovoj glavi.

U Opštoj bolnici u Požarevcu završena je obdukcija tela troje ubijenih u krvavom obračunu, koji se dogodio u Bariču kod Golupca u ponedeljak ujutru. Kako smo nezvanično saznali, obducenti su utvrdili da je Božidar Dačić (77) u sina Miroslava (57) ispalio dva metka u grudi, u suprugu Radu (76) jedan u glavu, a u šuraka tri – dva u telo i jedan u glavu. U snaju Goricu, koja je uspela da preživi ovaj napad, Božidar je ispalio tri hica – u stomak, vrat i rame. Na kraju je, u crkvenom dvorištu, ispalio jedan hitac sebi u glavu. To znači da je on iz šaržera svog pištolja, za koji je posedovao dozvolu, ispalio ukupno desetak metaka iz pištolja marke CZ-7,65 mm. Tokom svoje “seanse” ubica je promenio dva šanžera, pošto u jednom staje osam metaka. Policija je pronašla pored ubičinog tela pištolj u kojem je bilo još nekoliko metaka.

Kako smo saznali od izvora bliskom istrazi, poslednji metak ubica je ispalio sebi u potiljak. Zanimljivo je to, priča naš izvor, da je kuršum malog kalibra napravio prostrelnu ranu na glavi samoubice u razmaku od, samo, nekoliko santimetara. – Tane je ušlo, s jedne strane potiljka i izašlo dva-tri centimetra sa druge strane, napravivši rupice od, tek, nekoliko milimetra. To ukazuje, da je ubica hteo da se predomisli i odustane od svoje namere da se ubije ili mu je ruka zadrhtala, pa je sebi u glavu pucao tako da tane koje ga je usmrtilo zahvatilo moždanu površinu tek nekoliko milimetra, što je bilo kobno po njega. Da je tane ušlo samo milimetar od mesta gde je ušlo, ubica bi preživeo -.

Drnda vozi ubicu poslednji put

Meštana Bariča, rekli su da su sveštenici odmah nakon što su odneli ubičino telo iz crkvenog dvorišta, mesto gde je izvršio samoubistvo, okadili i osveštali. Božidarova snaja Gorica operisana je u požarevačkoj Opštoj bolnici i nalazi se van životne opasnosti. Nju su posetili sin i ćerka, ali novinarima je ulazak i razgovor sa njom i dalje zabranjen. Prema pričama meštana, uzrok ove tragedije je svađa oko imovine i njene podele. Navodno, Božidar je tražio da se deo prepiše na njega, zbog čega se sporio sa ostalim ukućanima. On je, inače, sa suprugom godinama radio u Austriji, gde su se i penzionisali. Tada su se vratili u Barič, u svoju kuću u kojoj su im živeli sin i snaja, koji su se bavili poljoprivredom. Kako je rekao Goričin otac, Radivoje Vasić, Božidar se zbog imovine parničio sa suprugom, a poslednje ročište bilo je prošlog četvrtka. Pokojni Miroslav i njegova supruga Gorica imaju sina i ćerku. Ona se udala i ne živi u Bariču, a sin radi u Austriji.

Telo ubice i samoubice iz Bariča nakon obdukcije, u sredu oko 13 sati, iz požarevačke kapele preuzelo je pogrebno preduzeće “Drnda”, koje je organizovalo i sahranu predsednika Slobodana Miloševića. Božidar je smešten u luksuzni, skupoceni hrastov sanduk, uz skupocenu opremu. Uz sanduk ide i krstača od kvalitetnog drveta, na kojoj su ispisani ime, prezime i datumi rođenja i smrti pokojnika. Takođe, obazbeđeni su i skuplji venci i cveće koji će se položiti na njegov grob, koji će biti iskopan na kraju seoskog groblja, dok će njegova supruga i sin biti sahranjeni u porodičnoj grobnici. Kako smo saznali sanduk i oprema u kojem će se sahraniti Radmila Dačić, istog je kvaliteta kao IiBožidarov, dok Miroslav biti sahranjen u drugačijoj, nešto luksuznijoj, pogrebnoj opremi.Njih će na poslednji počinak, kako nam je rekao, vlasnik preduzeća Drnda dovesti “mercedes” u kojem se poslednji put u životu vozio bivši predsednik Srbije, Slobodan Milošević.

Kako smo nezvanično saznali, troškove sahrane Dačića platiće Božidarov i Radmilin unuk, a Miroslavovljev sin Mališa, koji radi u Austriji. On je posmrtne odstatke svoga dede Božidara preuzeo iz bolničke kapele i sa požarevačkog Starog groblja ispratio do mesta sahrane.

Foto: Zorana Jevtić

Tela njegovog oca Miroslava i babe Rade u Barič dopremiće se, nakon obdukcije, u sredu,u kasne popodnevne sate, gde će , kako tamnošnji običaji nalažu, prenoćiti u porodičnoj kući. Njihova sahrana obaviće se u četvrtak na groblju u Bariču, a sahrana Božidarovog šuraka Pavla Živkovića u petak, takođe u Bariču. Troškove Pavlove sahrane snosiće dvojica njegovih sinova koji su došli iz Beča, gde se privrmeno nalaze na radu.

TPKNEWS/M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker