ZBOG SUKOBA INTERESA: Agencija za sprečavanje korupcije traži da direktor Vodovoda bude razrešen dužnosti

Na osnovu predstavke koju je podneo Pokret Jasno i glasno Agenciji za sprečavanje korupcije, ova Agencija je ocenila da je Aleksandar Dimitrijević, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, teže povredio zakon i da je jedina odgovarajuća mera razrešenje sa funkcije direktora, navodi se u saopštenju Pokreta „Jasno i glasno“.

Aleksandar Dimitrijević, direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”

– Pokret “Jasno i glasno” podneo je krajem avgusta prošle godine predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije, budući da je po stupanju na dužnost v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Aleksandar Dimitrijević doneo novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta, čime je omogućeno da njegova supruga, Jagoda Dimitrijević, dobije radno mesto na određeno vreme, te posledično i na neodređeno vreme, na osnovu saglasnosti Ministarstva – , navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je prethodno Aleksandar Dimitrijević bio na čelu Nadzornog odbora ovog preduzeća, a njegova je supruga primarno primljena po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

– Tada smo istakli da je ovde reč o grubom kršenju pravila o sukobu interesa, kao i pravnih i običajnih norme o nadzoru nad kvalitetom i kontrolom kvaliteta vode. U skladu sa ovlašćenjima Agencije, predloženo je da uputi preporuku o razrešenju Aleksandra Dimitrijevića. Da je pravda spora, ali, dostižna dokazala je Agencija za borbu protiv korupcije, tako što je upravo i donela navedenu preporuku u skladu sa ovlašćenjima koje ima. Agencija je ocenila da je imenovani teže povredio Zakon i da je jedina odgovarajuća mera razrešenje – , navedeno je u saopštenju.

– Na potezu je sada gradska uprava, zaključno sa skupštinom Grada, koja je prema zakonu dužna da Agenciju u roku od 60 dana od prijema ovog rešenja obavesti da li je po preporuci postupila. Da li će Grad i ovog puta zažmuriti na očigledne dokaze ništavih ili nezakonitih radnji ovog funkcionera, ili će konačno direktor čiji je mandat obeležio ništavi izbor, milionska šteta za Grad zbog spornog ugovora o zakupu, nepotizam i drugo otkriveno, ili što će se tek otkriti, ostaje da se vidi – , stoji u zaključku saopštenja Pokreta “Jasno i Glasno”.

U prilogu je Rešenje Agencije za sprečavanje korupcije koje možete pogledati OVDE.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Veca je verovatnoca da nas udari kometa nego da ovaj podnese ostavku, ili ne daj boze bude smenjen. A uostalom, mora covek da unovci vec nadaleko cuveni potpis za lokal i kiriju od 15000 evra, a za to mu treba vreme

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker