POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO STARICE: Ubio deviznu penzionerku zbog 4. 200 evra, osam dukata i mobilnog telefona

Viši sud u Požarevcu potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv Gorana Mikuljevića (47) iz Smederevske Palanke, zbog teškog ubistva Hristine Ilić (81) iz Porodina kod Žabara i uskoro sledi zakazivanje glavnog pretresa.

Hristina Ilić

Za krivično delo za koje se optuženi tereti, po optužnici koju zastupa zamenik višeg tužioca Dragana Jovanović Gagović, zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Optuženi se tereti da je 30. septembra prošle godine, u njenoj porodičnoj kući u Porodinu, sa koje je prvo uklonio nadzorne kamere, Hristinu više puta ubo nožem u vrat da bi mu priznala gde drži novac. On je ovu deviznu penzionerku više puta ubo i u telo, ali je obdukcijom utvrđeno da je ona izdahnula usled iskrvarenja zbog rana na vratu. Njeno telo odvukao je u kupatilo i stavio joj selotejp preko usta, a onda izvršio premetačinu. Iz kuće je odneo 4.200 evra, osam dukata i mobilni telefon. Uhapšen je 6. januara ove godine, kada mu je određen pritvor u kome se i danas nalazi.

Dvostruki ubica Goran Mikuljević / Foto: Privatna arhiva

Beživotno telo starice, u lokvi krvi, pronašli su njen sin Momčilo i unuk Dušan. Hristina je u kući živela sama sa snajom, suprugom njenog pokojnog sina Miroslava, ali je ona u vreme zločina bila u banji. Ova okolnost je njenom ubici bila poznata, pa se odlučio da baš tada izvrši zločin. Posle negovog hapšenja, meštani Porodina su odahnuli, jer su sve vreme bili u strahu od novog napada. Mnoge starice iz ovog mesta, koje su živele same, spavale su kod rođaka ili kod komšija, kao i Hristinina snaja.

Optuženi Mikuljević je povratnik, jer je već robijao za ubistvo jedne žene, koje je izvršio devedesetih godina. Prilikom saslušanja nakon hapšenja, on nije priznao zločin za koji se tereti.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker