DOK PETROVAC OPET PLIVA: Opštinska jagnjeća i praseća brigada krka u Gornjačkom dvoru u Ždrelu (VIDEO)

Nakon poplava koje su zadesile opštinu Petrovac na Mlavi prošle godine, život se koliko toliko normalizovao, ali nije dugo trajalo.

Foto: Facebook

Nakon današnjeg nevremena koje je ponovo pogodilo ovu opštinu, gde je za kratko vreme ponovo bilo obilnih padavina, pod bujicom koja je naišla pojedini delovi Petrovca na Mlavi opet su bili poplavljeni.

Reka Busur se opet izlila i poplavila put ka Velikom Laolu.

Nakon današnjeg nevremena ponovo su poplavljeni neki delovi grada. Reka Busur se opet izlila i poplavila put ka Velikom Laolu. I centar Tabanovca je opet pod vodom.

Inače, kako saznajemo, dok opština Petrovac na Mlavi ponovo pliva u vodi, predsednik opštine Duško Nedinić, a ujedno i komandat štaba za vanredne situacije, umesto da je sa opštinskim rukovodostvom došao na lice mesta da zajedno sa građanima nadgledaju trenutnu situaciju, on je sa kompletnom jagnjećom i prasećom brigadom za vanredne situacije otišao u Gornjački dvor u Ždrelu, na po jednu ljutu i vruću jagnjetinu i prasetinu.

U poplavama koje su prošle godine zadesile opštinu Petrovac na Mlavi, pukla je brana na Busurskom jezeru koja se nalazi iznad igrališta u tom selu. Pored sela Busur, izlivanje Busurskog jezera nanelo je štetu u oko 5.000 domaćinstava, i to u više seoskih naselja Krviji, Tabanovcima, Oreškovici i okolini. Prema podacima Štaba za vanredne situacije u Petrovcu na Mlavi, šteta nastala zbog izlivanja Mlave i Busura prošle godine iznosila je oko 13 miliona evra, ili preko milijardu i po dinara.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker