POMOĆ DONATORA: U Požarevcu otvorena senzorska soba

U Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Požarevcu, počela je sa radom senzorska soba, opremljena zahvaljujući pomoći humanih donatora.

Njena vrednost iznosi 396.000 dinara, od čega je 115.000 dao grad Požarevac, a ostalo donatori, među kojima je i beogradska grupa „Van Gog“. Ova grupa odrekla se u humanitarne svrhe dela honorara koji je dobila za pretprošli ulični doček Nove godine u Požarevcu.

Senzorska soba pomoći će štićenicima Centra da stimulišu i razvijaju čula vida, sluha, mirisa i dodira.

„Drago mi je što sam danas sa vama, naročito sa ovom divnom decom, i što je počela sa radom senzorska soba. Mi ćemo i ubuduće da pomažemo ovu ustanovu, jer svi treba da se solidarišemo sa ovakvim ustanovama širom Srbije“, rekao je vođa grupe Đule Van Gog.

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, istakao je da će grad i ubuduće, zajedno sa donatorima, pomoći opremanje i razvoj Centra.

– Drago nam je što štićenici sada imaju dobre uslove za svoj razvoj, u čemu će grad i kasnije pomagati, jer je to naša obaveza, ali i želja. U opremanje senzorske sobe pomogli su i „Vojvođanska banka“ i director ZU”Apoteke-Požarevac, Nebojša Jorgovanović koji je celokupni iznos novčanog dela od Oktobarske nagrade dao za ovu humanitarnu akciju -, istakao je gradonačelnik.

Donatorima su na pomoći zahvalile i Jasmina Turudić, direktorka Centra za dnevni boravak i Tatjana Rajić, direktorka Centra za socijalni rad.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker