Partijskim zapošljavanjem u Požarevcu stranke obezbeđuju sigurne glasove (VIDEO)

Javna preduzeća postala su baza za masovna stranačka zapošljavanja širom Srbije. Prema istraživanju novinara Anema i Insajdera radi se o tome da na taj način stranke unapred obezebeđuju glasove za izbore.

U sredinama u kojima nema većih fabrika jedina radna mesta koja su otvorena su u lokalnim upravama i javnim preduzećima. Političke partije su zbog toga razvile mehanizam da kroz zapošljavanje povećavaju broj svojih članova, članovi se obavezuju da će na sledećim izborima stranci koja ih je zaposlila doneti jedan broj takozvanih sigurnih glasova.

Miodrag Milosavljević bio je kao funkcioner DS gradonačenik Požarevca od 2008 do 2012. kaže da sve stranke to rade. On priznaje da je kao član DS zapošljavao stranačke kadrove.

Upitan kako nije znao da je to pogrešno kaže da oni koji su u politici potpuno drugačije gledaju na stvarnost.

„Kad uđete u vlast onda imate jednu sasvim drugu dimenziju gledanja na, da kažem, na svet, ulazite u jednu mašineriju koja vas lomi, jednostavano neke stvari ne vidite svojim očima kao što danas mogu da vidim, ili kao što sam video pre toga“, objašnjava Milosavljević.

Kada je 2008. Demokratska stranka vodila vladajuću koaliciju u Požarevcu upravljanje je dobila JP Vodovod i kanalizacija. Na čelo preduzeća postavljen je Aleksandar Ilić, koji je tada bio član DS.

„Mešali se jesu u moj posao moji partijski drugovi i koalicija u to vreme, ali preko mojih partijskih drugova. Mislim o SPS-u, koji da tako kažem prosto pridave nekoga iz naše strukture od rukovodioca DS-a i da oni počnu da traže ono što traži koalicioni partner. Znači jednakost u zapošljenju, ako se primi Kurta, onda može i Murta“ objašnjava Ilić.

Novinari ANEM-a i Insajdera istraživali su više od godinu dana funkcionisanje javnih preduzeća u više gradova u Srbiji. U ovom serijalu gledajte šta se dešavalo u tri grada, Požarevcu, Novom Sadu i Zaječaru, a serijal se nastavlja sledeće sezone.

Kako javna preduzeća funkcionišu u Požerevcu gledajte u najnovijoj epizodu Insajder na lokalu, koja je na programu u 20h na TV N1 i u isto vreme biće emitovana LIVE na fejsbuk kanalu Insajdera.

TPKNEWS/Insajder

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker