U ITALIJI NOVA ŽARIŠTA: Ponovo raste broj obolelih zbog “uvoza srpske” korone!

U Italiji ponovo raste broj novih slučajeva zaraženih virusom COVID-19 i, prema poslednjim podacima, prvi put u poslednjih mesec dana povećan je za više od 300, a širom zemlje identifikovana su nova žarišta.

Prema navodima italijanskih medija, otkriven je klaster u regionu Molize, gde je zaraženo sedam osoba poreklom iz Venecuele, od kojih je pet stiglo u Kampobaso 7. jula iz Srbije.

Do pre nekoliko nedelja polovina italijanskih regiona bila je bez novih slučajeva COVIDA-19, dok je juče samo Dolina Aoste bila bez novoobolelih od tog virusa.

Prvi put od 18. juna broj novih slučajeva na dnevnom nivou premašio je 300 i iznosi 306, dok je svega dva dana ranije bilo 129.

Među novim žarištima je Trento gde su zabeležene desetine slučajeva, a virus je identifikovan i u jednom domu za stare u Bolonji, gde ima 15 slučajeva pozitivnih.

Lombardija je i dalje najteže pogođen region Italije sa 81 novoobolelim od COVIDA-19, što je 30 više nego dan ranije, a u Laciju je broj novozaraženih povećan sa 16 na dnevnom nivou na 26 novih slučajeva, od kojih je 12 “iz uvoza”, ili kako je italijanski mediji nazivaju “srpska” korona.

Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje do 31. oktobra, a regionalni predsednici razmatraju nove mere za sprečavanje širenja virusa COVID-19, koje će se najpre odnositi na noćne izlaske i okupljanje ljudi.

U Italiji je do sada COVIDOM-19 zaraženo 245.338 ljudi, od kojih je 12.404 aktivnih slučajeva, a 35.092 je umrlo od posledica tog virusa.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker