DOKTOR KON POTVRDIO: Uvode se nove mere za gastarbajtere, razmišljamo o policijskom času za Novu godinu

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će sutra na sednici Kriznog štaba svakako biti odlučeno o produženju mera koje već postoje i o eventualnom uvođenju novih.

Dr Predrag Kon/Foto: Screenshot

“S tim što je razrešeno da li će biti novih mera na granicama – hoće, sad je samo tehničko pitanje kako će se to sprovesti. Tako da je to odlučeno”, rekao je on i dodao da će se u Srbiju moći samo uz PCR test ili samoizolaciju – kućni karantin.

Preko društvenih mreža objavljuju se pozivi za iznajmljivanje prostora za razne proslave i takva privatna okupljanja teško je kontorlisati, pa je veliko pitanje da li je moguće kontrolisati te privatne proslave, rekao je Kon.

“Zato moramo da razmišljmo o ograničenju kretanja”, kazao je Kon za Televiziju Prva.

Kon je rekao da je vrlo slična situacija bila u martu kao i sada, idealna za prenos virusa, te da su se videli efekti vanrednog stanja.

“Jasno je nama da je to najefektivnija mera. Da li ćemo pribeći tome, to zavisi, mi insistiramo da se sve mere poštuju, kao što je zabrana okupljanaja više od 5 osoba”, kazao je on.

Dodao je da je već govorio na kriznom štabu da takva odluka mora biti odluka čitavog tela, te da je to suština.

“Medicinski deo kriznog štaba insistira na tome da ne bude okupljanja, ako toga ne bude onda država mora da insistira na merama da se to sprovede”, naveo je on.

(Tpknews.com/Tanjug/Prva)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker