DA LI POŽAREVCU PRETI EKOLOŠKA KATASTROFA? Nadležni tvrde da za sada nema opasnosti po građane!

Ministarstvo zaštite životne sredine saopšilo je danas da su na kompleksu firme “Ekolux Recycling see” u Požarevcu pre izbijanja požara utvrđene određene nepravilnosti koje je “taj operater bio dužan da otkloni”.

Screenshot

“Prema proceni, za sada nema opasnosti po stanovnike Požarevca zbog nastalog zagađenja u industrijskoj zoni, ali se preporučuje oprez. Nadležne službe će pratiti situaciju na terenu o čemu će građani biti na vreme obavešteni”, naglašeno je u saopštenju.

Podsetimo, požar je izbio u četvrtak oko 12 časova u nekadašnjoj fabrici šećera u Požarevcu, a gorela je plastična sirovina fabrike za reciklažu plastičnih masa i proizvodnju.

Po izbijanju požara, inspektor zaštite životne sredine angažovao je nadležne službe i istovremeno naredio operateru da odmah organizuje merenje zagađenosti vazduha, kako bi se preventivno delovalo u slučaju da gasovi nastali tokom požara mogu da ugroze lokalno stanovništvo, navodi se u saopštenju.

Na mesto događaja izaći će danas tužilac sa nadležnim službama kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi, piše u saopštenju.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker