GRAĐANI PETROVCA DOČEKALI JEREMIĆA: U Petrovcu na Mlavi formiran Opštinski odbor Narodne stranke (FOTO)

Opštinski odbor Narodne stranke formiran je i u Petrovcu na Mlavi. Za prvog čoveka stranke izabran je Ivan Stevanović, master inženjer elektrotehnike.

Formiranju odbora prisustvovao je predsednik stranke Vuk Jeremić. U narednom periodu, razgovaraće sa građanima o njihovim potrebama, a i izradiće se detaljan plan i program.

Na formiranju opštinskog odbora Narodne stranke u Petrovcu na Mlavi, sem dopisnika nezavisnog lokalnog portala www.tpknews.com, ni jedan lokalni medij, iako su uredno bili pozvani, nije bio da proprati ovaj događaj. Kako saznajemo, njima je lokalna vlast zapretila sa ukidanjem svih ugovora koje imaju sa njima, ukoliko budu izveštavali o ovom skupu.

Predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića dočekalo je oko 200 Petrovčana. Međutim, pošto nisu svi mogli da stanu u velikoj opštinskoj sali gde se skup održao, njih stotinak je sastanak propratilo iz hodnika.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da opozicija nipošto ne sme da padne u iskušenje da prećutno podrži predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića u njegovoj nameri da „veleizdajom“ razreši težak kosovski problem, nadajući se da će ga stranci potom „pustiti niz vodu“.

„Ako dozvolimo Vučiću da potpiše akt veleizdaje, on će se boriti da ostane na vlasti do kraja života. Ponašaće se kao Milo Đukanović, njegov politički brat blizanac u Crnoj Gori, produbljujući veze sa organizovanim kriminalom i rasprodajući jedan po jedan istorijski i državni interes, nezavisno od volje naroda“, rekao je Jeremić.

„Nipošto se ne sme pasti ni u iskušenje da se, kao što su to naprednjaci učinili 2012. godine kada su dolazili na vlast, obeća da će stvar na Kosovu i Metohiji biti završena na način suprotan interesima Srbije. Sađenje tikve sa đavolom uvek dođe na naplatu, kao što Vučiću stiže sada“, rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke naveo je da „razgraničenje“ znači podelu Kosova i Metohije po kojoj bi Srbiji pripalo nekoliko procenata teritorije pokrajine na severu a kosovski Albanci bi zauzvrat dobili deo južne Srbije.

„Posledica potpisivanja takvog sporazuma i omogućavanje Prištini članstva u UN bila bi da se tokom naredne decenije otvore nova teritorijalna pitanja, i to više ne bi bilo moguće kontrolisati“, rekao je Jeremić.

„Vučić je nedavno hladnokrvno rekao da će Albanci na kraju dobiti nezavisnost na celoj teritoriji Kosova, ali da on neće biti kriv za to. On ulazi u pregovore sa drugom stranom tako što kaže da će ona dobiti sve što traži. Zašto bi onda druga strana bila spremna da prihvati bilo šta ispod toga, bar dok je Vučić na vlasti“, upitao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da će način na koji je Vučićev režim pregovarao o Kosovu i Metohiji od 2012. godine biti zabeležen kao najgore pregovaranje u savremenoj diplomatskoj istoriji.

„To je mogao da uradi ili idiot ili neko ko je dobio nešto zauzvrat, ali ne na Kosovu. Sve su dali u prethodnih sedam godina, a ništa nisu dobili, još se time i hvale. Neki častan čovek bi se ubio nakon takvog rezultata. To nije 5:0 za nas, nego 25:0 za Albance i to je rezultat sedmogodišnjeg pregovaranja naprednjačke vlasti, koja javnost neprekidno bombarduje lažima da su za to krivi oni koji su pre njih vodili državu“, rekao je Jeremić.

Na skupu su govorili i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker