MALA POBEDA: Vučić vratio Zakon o eksproprijaciji u Skupštinu, vlada ga povukla iz procedure

Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Foto: Beta

Vlada Republike Srbije napraviće analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na istoj sednici, Vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44. Pomenuti članovi odnose se na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

U predlogu vlade ukida se taksa za overu potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača bude deo organa za sprovođenje referenduma.

Takođe, prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

4 Komentari

  1. Ne treba narod baš puno da veruje. To je bacanje prašine u oči. Treba se nastaviti sa protestima i onemogućiti i dolazak kanadske kompanije za otvaranje rudnika zlata. Kanadjanima zlato a nama u Homolju otrovi. Ovaj biser čiste prirode treba sačuvati a ne uništiti. Razvojem stočarstva taj kraj može procvetati jer je meso sa ekološki čistih pašnjaka i te kako traženo i kod nas i u svetu.

  2. Diktator puca po svim šavovima, njegovom smenom će biti kraj Informbiroa u Srbiji. Dosta nam je veličanje kulta ličnosti, Srbija mora da ide dalje!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker