SREBRNO JEZERO DOBIJA AERODROM: Lokacija i papiri spremni, čeka se izgradnja

Turistički biser Srbije u opštini Veliko Gradište uskoro će dobiti i svoj turistički aerodrom.

Naime, u toku je izrada planske dokumentacije za izgradnju aerodroma Srebrno jezero, a predviđeno je da se postojeća travnata pista od 800 metara unapredi i produži na 1.400 metara, rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Prema njegovim rečima, na aerodrom će moći da sleću avioni sa do 50 putnika.

– Travanata pista tu već postoji, trenutno rešavamo pravno imovinske odnose, te se nadamo da će u 2020. otpočeti radovi na produženju piste. Za jedno dve do tri godine aerodrom bi trebalo da bude završen – rekao je Milić.

Naime, na skupštini opštine održanoj 30. septembra 2019. godine, doneta je odluka da se pristupi izradi plana detaljne regulacije za aerodrom Srebrno jezero u Velikom Gradištu. Prema priloženoj dokumentaciji aerodrom bi se prostirao na 120 hektara u potezu Ramskog Rita.

Planirane pretežne namene površina u obuhvatu plana su: piste poletno sletnih staza, pristupne saobraćajnice, administrativne zgrade, radionice, servisi i hangari, saobraćajnice koje bi povezale kompleks aerodroma i državni put, kao i potrebni prateći sadržaji.

Na preostalim slobodnim površinama van zaštićene zone staza, koja bi bila pod posebnim režimom korišćenja, mogući su i zaštitno zelenilo i manja područja za rekreativno parterno i pejzažno uređenje.

Takođe, u odluci se navodi, da se u zoni rekreativnog pejzažnog uređenja i šumskog kompleksa Beli Bagrem koji više nije potreban, planira i izgradnja golf terena. Ministarstvo građevinarstva za izradu plana detaljne regulacije opredelilo je 5 miliona dinara.

Inače, u naselju Beli Bagrem u opštini Veliko Gradište već pet godina postoji poletno-sletna staza.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Dragan Milic:”Za jedno dve do tri godine, aerodrom bi trebao biti zavrsen”. Nesto mi je poznata ta recenica:”Za jedno dve-tri godine”… Iskreno se nadam, da za jedno dve-tri godine, ovi nece biti na vlasti.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker