TROJE POVREĐENO, JEDAN TEŠKO: Težak udes na nezavršenoj obilaznici Požarevac-Kostolac (FOTO)

U subotu oko 19 časova na obilaznici Požarevac-Kostolac, koja još nije završena, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su tri lica zadobila povrede, dok je jedno zadobilo izuzetne teške povrede opasne po život, potvrđeno nam je u osnovnom tužilaštvo.

Foto: Facebook

Kako smo saznali nesreća se desila kada je vozač automobila marke „pežo 206“ Aleksa B. (19) iz Požarevca zbog neprilaođene brzine izgubivši kontrolu sleteo u njivu i prevrnuo se na krov. Prema rečima našeg izvora u automobilu nalazio se Ivan Selenić (40), njegov sin Nemanja (18) i Selenićev sestrić Aleksa B. (19), koji je i upravljao pomenutim automobilom. – Oni su se tog predvečerja vraćali sa kostolačke plaže Topoljar, gde su ceo dan proveli na kupanje. Kada su završili sa kupanjem odlučili su da se vrate obilaznicom, koja još nije završena i na kojoj je zabranjen saobraćaj. Ipak, taj put korise mnogi vozači kako bi skratili putovanje iako nije gotov i treba da se asfaltira još jedan kilometar puta pre priključenja na već gotovu obilaznicu Beograd-Veliko Gradište. Vozač Pežoa, najverovatnije nije znao za to, pošto je na plažu došao drugim putem. Vozio je dosta brzo i kada je ugledao da se asfalt završava i počinje makadam posut tucanikom i šljunkom, počeo je naglo da koči. Usled brzine i neiskustva izgubio je kontrolu i prešavši na levu stranu pokosio desetak betonskig stubova i ogradu od pletene žice dužine pedesetak metara. Nakon toga auto se prevrnuo i završio na krovu u njivi – priča naš izvor detalje neseće.

Prilikom tumbanja Ivan Selenić, koji je bio na zadnjem sedištu nevezan ispao je kroz zadnju šofer-šajbnu.

Jedan vozač koji je kasnije naišao tim putem rekao nam je da se na mesto nesreće brzo došli policija i hitna pomoć. – Video sam jean crveni automobil kako leži na krov i ispod njegovog gepeka čoveka svog krvavovog. Ubrzo su došli vatrogasci sa dvoje kola i počeli su da izvlače povređene. Troje kola hitne pomoći došla su na lice mesta i zbrinule povređene – priča ovaj vozač.

U požarevačkoj bolnici zbrinuli su povređene ali su Ivana Selenića, koji je bio najteže povređen i životno ugrožen ubrzo prevezli u beogradski Urgentni centar na dalju opservaciju. Kako su nam rekli u bolnici vozač Aleksa B. zadržan je u bolnici kako bi se pratilo njegovo stanje, dok je Selenićev sin Nemanja otpušten na kućno lečenje, sa lakšim povredama. Ivan Seleneć je zadobio prelom troje rebara, koja su mu probušila plućnu maramici, potres mozga, kao teške povrede oka, usta i vilice. U Urgentnom centru rekli su nam da je Selenić primljen i da se nalazi u  stabilnom stanju, ali i da je dalje životno ugrožen.

Protiv vozača Pežoa Alekse B., vinovnika nesreće biće podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker