KOSTOLAC: Uskoro Odeljenje Centra za socijalni rad

Centru za socijalni rad Požarevac, tokom 2016. godine, upućeno je oko 700 zahteva građana Kostolca, ne uključujući pripadajuća sela.

centar-za-socijalni-rad-kostolac

Na osnovu ovih pokazatelja, neophodno je što hitnije krenuti u postupak stvaranja uslova za obrazovanje Odeljenja ove ustanove.

Inicijativu za otvaranje ovog Odeljenja, pokrenuli su Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac i Tatjana Rajić, direktorka Centra za socijalni rad Požarevac. Na nedavno održanom sastanku u kabinetu predsednika Savića, dogovoreno je da se sa realizacijom ove inicijative krene odmah, kako bi već u 2017. godini Odeljenje u Kostolcu krenulo sa radom.

Centar za socijalni rad je ustanova iz sistema socijalne zaštite čija je uloga da pruža pomoć i podršku (pravnu, socijalnu, materijalnu, psihološko-savetodavnu, medijacijsku i psihoterapijsku) porodicama i pojedincima u prevazilaženju i rešavanju problema. Budući, da na teritoriji Gradske opštine Kostolac živi veliki broj građana kojima je neki vid ove vrste pomoći neophodan, zaista se ukazuje potreba za otvaranjem Odeljenja ove ustanove u Kostolcu.

Otvaranjem Odeljenja za pružanje socijalnih usluga u Kostolcu, u velikoj meri bi olakšalo i ubrzao korisnicima socijalnih usluga proces ostvarivanja njihovih prava i potreba. Poseban problem je i udaljenost i struktura korisnika, koji se u sedište ustanove upućuju iz Kostolca i okolnih mesta, zbog čega su korisnici sa teritorije Gradske opštine Kostolac, često uskraćeni za ostvarivanje prava socijalnih usluga. Takođe, jedan od ključnih problema su i materijalni troškovi, koji nisu zanemarljivi. Posebno je važno istaći aspekt organizacione strukture, jer je za neometan proces rada jednog gradskog centra za socijalni rad neophodno organizovati rad u okviru prigradskih odeljenja.

TPKNEWS/GUGO Kostolac

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker