MEĐU UHAPŠENIMA I DRAGAN JOVIĆ IZ POŽAREVCA: Uhapšeno 15 članova Dveri nakon incidenta ispred Skupštine Srbije (VIDEO)

Srpski pokret Dveri objavio je na svom tviter nalogu da su članovi te stranke uhapšeni nakon incidenta u skupštini, kao i da su privedeni u PS Vračar. Tim povodom, Boško Obradović i poslanici Dveri bili su ispred policijske stanice Vračar.

– Uhapšen potpredsednik @SPDveri Milovan Jakovljević, potpredsednik IO Slaviša Miletić, potpredsednik beogradske organizacije Ivan Grbić, član IO Dejan Filipović, i još 10 članova Dveri iz Beograda, Požarevca i Velike Plane. Političke kukavice hapse po parkovima kad smo se razišli – napisao je Obradović.

Povodom hapšenja političkih aktivista Gradskog odbora Dveri iz Požarevca oglasio se Nenad Ilić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac, koji je oštro osudio njihovo hapšenje.

– Najoštrije osusđujemo ovakvu odluku vlasti da uhapsi ljude koji su demokratski protestovali. Ukoliko su želeli nekoga da hapše onda je trebalo da hapse organizatore, a oni to nisu učinili. Tražimo hitno puštanje naših prijatelja i saboraca kako ove stvari ne bi eskalirale – , kazao je Ilić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da je policija, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 osoba koje su učestvovala u ovom nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i osobe koje su ulazile u Narodnu skupštinu.

– Ovi ljudi će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom – , navodi se u saopštenju ministra policije.

Уживо из полицијске станице Врачар.

Posted by Двери on Петак, 08. мај 2020.

On je ocenio kao „čist fašizam fizički nasrtaj Boška Obradovića i dela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu“.

– Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji – , naveo je Stefanović.

Ministar policije je poručio svima da će „policija i ostali nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima“.

Ухапшено 15 чланова Двери.

Posted by Двери on Петак, 08. мај 2020.

– I nećemo dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički deluje – , naveo je Stefanović u saopštenju.

Narodni poslanici Dveri i njihove pristalice su tokom protesta ispred ulaza u Skupštinu Srbije napali ministre i kolege poslanike.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker