PEACE RUN: Svetska Trka mira prolazi kroz Veliko Gradište

Najduža štafetna trka na svetu Peace Run – Trka mira 2018, na deonici kroz Srbiju koja vodi od granice sa BiH do rumunske granice, proći će 18. maja i kroz Veliko Gradište.

Trka kreće sa Srebrnog jezera, u 08,30 sati, stazom pored Dunava i kroz centar grada, do Trga Mladena Miloradovića gde je za učesnike i posetioce od 09,00 sati organizovan kulturni program i gde će ih dočekati predsednik opštine.

U trci mogu da učestvuju svi, bilo da učesnike pozdrave ili se i sami uključe. Poruka Trke mira je veoma jednostavna: ako možemo da trčimo zajedno u miru i u harmoniji, onda možemo i da živimo zajedno u miru i u prijateljstvu! Nakon Velikog Gradišta, učesnici će produžiti za Golubac.

Peace Run podržavaju Narodna skupština Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a baklju mira su do sada držali milioni ljudi širom sveta, među njima i mnogi istaknuti građani sveta – predsednici država, premijeri, sportisti, umetnici i ostali.

Tokom prolaska Trke kroz Veliko Gradište, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kneza Lazara i Trg Mladena Miloradovića, od 08,30 do 10,00 sati.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker